Körkörös pusztaságok

2021. december 12. 09:04

Meddig szabad tűrni az evangélium meggyalázását, Jézus kigúnyolását, a keresztyén tanítások átformálását?

2021. december 12. 09:04
null
Kincses Krisztina
Református.hu

„Az utóbbi években keresztyén ünnepeinkhez – legfőképp a karácsonyhoz – közeledve egyre nagyobb aggodalommal tölthetnek el minket az ünnepi reklámok és a streaming-szolgáltatók várható kínálatai. Ez az aggodalom nem ok nélküli, bizonyára sokan emlékeznek a Netflix 2019-ben legyártott, Krisztus első megkísértése című, botrányos filmjére, amelyben Jézus Krisztust homoszexuálisként, Szűz Máriát pedig házasságtörő asszonyként ábrázolják. A két évvel ezelőtti sokkhatás óta az ideológiailag elkötelezett, keresztyénellenes fősodor egymásra licitálva igyekszik minél polgárpukkasztóbb tartalmakkal gyalázni a keresztyénséget, hívők millióit sértve meg ezzel.

Éppen ezért nem érhet minket meglepetésként, hogy az idei évben sem maradunk keresztyéngyalázó műsorok nélkül, hiába kellene olyan égető problémákkal foglalkozni inkább, mint a lassan két éve tartó koronavírus-járvány, az egész világra kiható migrációs válság, a keresztyénüldözés, vagy a világ különböző pontjain tapasztalható, egyre feszültebb politikai, több helyen háborús helyzet.

A norvég posta két évvel ezelőtt kezdett el ünnepi hirdetéseket készíteni karácsony közeledtével, kampányuk azóta az ország ünnepi szezonjának részévé vált. Az idei reklám azonban hatalmas visszhangot váltott ki, mivel a posta úgy döntött, legújabb ünnepi alkotásában arról emlékezik meg, hogy az ország ötven éve dekriminalizálta a homoszexualitást. A reklám tehát idén egy férfi történetét meséli el, aki beleszeret a Mikulásba, majd a film végén a két férfi csókot is vált.”

Nyitókép: YouTube

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
diós guba
2021. december 13. 10:07
Elolvasva újra a verset és kettőtök véleményét, megnyutató eredményre jutottam. A költő AZ AZÚR variáció mellett döntött. Egészen biztos, hogy ő is vacilált . Az indokom a következő: - Az égi báljról írt és a bál végén( napfelkeltekor ) az égi jelenségeket mutatja be. Tehát amikor eloszlik az égi bál, marad az azúr kék ég. Tehát az azúr, a kék égboltot jelenti. Valószínűleg rájött, hogy az utolsó sor a legütősebb ( : mégis egy nagy, ismeret úrnak vendége voltam") és ezért az úr szót nem alkalmazhatja, nem sütheti el, idejekorán. A lényeg az, hogy a vers egy spiriatulás érzést céloz meg, amit átél a költő és maghajlik előtte, mint nem vallásos ember. Tehát az úr nevét nem alkalmazhatja a végkövetkeztetés előtt. Azonban az úr allegóriát olyan fokon megtartja, hogy Nem alkalmazza az Úr szót nagybetűvel. lezárom, de vannak még itt kérdések.
-Zsolt-
2021. december 13. 00:32
Meddig rugóztok még egy svéd reklámon? A magyarok 99.99%-hoz nem jut el, hiába erőlködtök! :DDD
fonak
2021. december 12. 23:49
Perintfalvi elmagyarázta, hogy a norvég mikulás egy kobold, és semmi köze a keresztyénséghez.
abcdef
2021. december 12. 17:14
Ha az összes, magát kereszténynek gondoló, nevező ember otthagyná a francba a Netflix nevű agymosodát, előbbre lennénk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!