Brüsszel haszna

2021. november 23. 17:32

Félretéve egy pillanatra a kérdést, hogy mekkora az esélye egy háborúnak Európa keleti határán, a felvetés jogos.

2021. november 23. 17:32
Őry Mariann
Őry Mariann
Magyar Hírlap

„Igen, minden bizonnyal ezzel foglalkoznának az Európai Unióban. Nincs az a háború, katasztrófa, járványhelyzet, ami kibillentené a brüsszeli bürokráciát a napi rutinjából. A renitens tagállamok megregulázását célzó eljárások folynak békés medrükben, éveken át, anélkül, hogy bármi is történne. A Morawiecki által is említett, hetes cikk szerinti eljárást ugyanis nem azért találták ki, hogy ténylegesen használják is, az inkább csak Damoklész kardjaként lebeg a tagállamok felett.

Az uniós intézmények a balliberális elit nyomására azonban a végtelen és unalomba fulladt eljárás mellé újabb és újabb szankciókat találnak ki. Kötelezettségszegési eljárások, úgynevezett jogállamisági mechanizmus, a költségvetési, sőt a helyreállítási alapokból származó források visszatartásával való zsarolás. Rendíthetetlenül ügyködtek az újabb és újabb nyomásgyakorlási formákon akkor is, amikor Európa a koronavírus első, második, harmadik vagy már éppen a negyedik hullámától szenvedett. Ugyanezen logika mentén nem igazán szeretnének foglalkozni az Európa határain fokozódó migrációs helyzettel sem.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn levélben hívta fel Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének figyelmét, hogy az úgy tényleg nem lesz jó, hogy a tagállamok éppen a polgáraik biztonságát akarják megóvni, na meg a szövetség területi integritását, Brüsszel pedig folyamatosan eljárásokkal vegzálja őket.

A kormányfő arra kérte a német tisztségviselőt, tegyen javaslatot a jogi keretrendszer megváltozott realitásokhoz igazított átalakítására, haladéktalanul szüntesse meg a hatályban lévő, elavult és a helyzet megoldását gátló szabályozás kikényszerítését, és függesszen fel minden olyan kötelezettségszegési eljárást, amely aláássa a tagállamok területi és nemzeti integritásuk, valamint polgáraik biztonságának védelmét célzó intézkedéseit.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2021. november 24. 12:20
A cionista ál-liberál-bosevikoknak lételeme a GYŰLÖLKÖDÉS! Ha nem a migrik miatt... akkor másért! Teljesen mindegy nekik! Vagy a migrik, vagy a COVID kezelés vagy a pedagógusok, vagy az orvosok... szóval mindegy nekik de gyűlölködniük kell... Ezért aljasok ezek a cionista libbancsok.
kunfia
2021. november 23. 22:09
Szegény Orbán,miután tavaly magyar milliárdokkal(no nem a sajátjából) támogatta Lukasenkát,és az idén migránsokkal látja el az EUt,teljesen logikus,hogy ezért Brüsszel és Soros,no meg Gyurcsány a felelős.És még nem is említettük Márki Zayt...
Pelso j.
2021. november 23. 20:51
A legkisebb mértékben sem megoldás a kínos helyzetre, ha őrymariannok naponta próbálják félremagyarázni a lényeget és a valóságot a pártmédia kiadványaiban.
Armageddon
2021. november 23. 20:09
Á, ez a thürmer lány? Gondoltam, bár nem sejtettem...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!