Keressük a mennyei wifit!

2021. november 24. 11:35

A gyerekek a szent jelenben élnek.

2021. november 24. 11:35
null
Böjte Csaba
Facebook

„Csodálom a gyermekeket, azt a nyugodt, vidám lelkületet, amivel élik a maguk világát! Egészen pici gyerekek is kerülnek hozzánk az otthonba, szomorú események után, sokszor sebzetten! Ennek ellenére azt látom, hogy jókedvűek, nagyvonalúak, a szeretetre, a mókára mindig nyitottak. Tudnak játszani, kacagni, örülni az életnek! Ők nem a fájdalmas múltban, de nem is a homályos, semmi jót nem ígérő jövőben élnek, hanem a szent jelenben! Ki jön velem kirándulni, játszani, vagy akár a szegényekhez? Mindenki jelentkezik, és nem azt kérdik, hogy hova, meddig, miért?

Milyen jó lenne, ha mi felnőttek is ezzel a tiszta gyermeki lelkülettel fordulnánk a mennyei Atyához! Ahogy telefonunkat feltöltjük nap mind nap, az imádság csendjében kapcsolódjunk a Szentháromság vérkeringésébe, keressük a mennyei wifit! Őrizzük lelkünk tisztaságát, békéjét, pajkos vidámságát! Nap mint nap fürdessük lelkünket a remény kiapadhatatlan forrásában, tápláljuk az élő hit érett gyümölcseivel, és ékesítsük a szeretet hervadhatatlan virágaival! Ne hagyjuk, hogy lakatlan házzá válva, magunkba roskadva, darabokra hulljunk! Ne sodródjunk szürkén, tehetetlenül, a világvégi nagy selejtezésre várva, ne adjuk fel az állásainkat, csüggedten az utolsó nagy lomtalanításra készülve!”

Nyitókép: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. november 26. 03:52
- Albét! Te hallottál-e arról, hogy 2012-ben jő a világvége? - Höhő! Ne törődj, Gergé! Hát mi úgy le vagyunk maradva, hogy itt még ötven év múlva se lesz világvége! https://www.youtube.com/watch?v=g3R6350C6jY&list=PL15CF6EF54580DDA8&index=13
ittésmost
2021. november 24. 20:45
"Bizony mondom nektek, ha nem változtok meg, s nem lesztek olyanok, mint a gyerekek, nem mentek be a mennyek országába." Mt18,3 "hisz ilyeneké a mennyek országa!” Mt19,14 Biztos vagyok, hogy egészen kicsi gyermekre, csecsemőre, de mindenképp 3 év alattira gondolt a megtestesült Logosz, mikor ezt - a ritkán idézett részt - mondta. A kisgyerek odaadó figyelme - amely révén megtanulja anyanyelvét - , feltétlen szeretete, tiszta figyelme és mint Böjte Cs írja, "szent jelenléte" amilyenné kellene válnunk. Sokat tanulhatunk tőlük, és a nevelők óriási felelőssége, hogy ezek a kvalitások ne sérüljenek. De mert mindenképp elvesztjük ezt a tiszta megismerési módot a duális létszemlélettel, az alanyi-tárgyi dichotómiában, segíteni kell, hogy a gyerek felnővén visszataláljon ehhez a mennyei állapothoz.
Robur
2021. november 24. 20:42
Na mutass már egy Wifit ah Úrhoz. Sokan szeretnének beszélni vele.
konfucius
2021. november 24. 17:45
Isten áldja meg Csaba testvért minden nap!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!