Budapest–Párizs

2021. október 26. 16:19

Egymásnak adják a kulcsot a francia jobboldal meghatározó szereplői a Karmelita kolostorban.

2021. október 26. 16:19
null
Őry Mariann
Őry Mariann
Magyar Hírlap

„Múlt hónapban a demográfiai csúcsra érkezett Budapestre Marion Maréchal, az ISSEP francia politikai iskola főigazgatója, valamint a publicista, író Éric Zemmour is – aki nem hivatalos államfőjelölt –, ma pedig a Nemzeti Tömörülés elnökét, államfőjelöltjét, Marine Le Pent fogadja Orbán Viktor miniszterelnök.

Aki francia elnök szeretne lenni – pláne azután, hogy már két ciklus óta nem jobboldali vezetője van az országnak –, annak érdemes eljönnie Budapestre egy-két jó tanácsért. Le Pen és Zemmour is népszerű, az pedig még a jövő zenéje, hogy melyikük lesz végül a legesélyesebb jelölt, de egy biztos: ha győzni akarnak, arról kell beszélniük, ami az embereket érdekli.

Mindkettejük számára központi kérdés a bevándorlás megfékezése, az integrációs problémák kezelése, ami húsba vágó és nagyon aktuális téma. Beszélni kell róla, miközben a politikában széles körben nem teszik, vagy ha igen, akkor eltagadják a probléma súlyát, és álmegoldásokkal állnak elő. Az emberek viszont erre nem kíváncsiak, mert akinek naponta megélt valósága az integráció kudarca, a törvényen kívül került külvárosok, a Franciaország iránti gyűlölet, azt nem könnyű megvezetni. Aki szerencsésebb helyzetben van, az utóbbi évek terrortámadásai azt is emlékeztették arra, hogy nagy a baj.”

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelikánkutyája
2021. október 26. 18:43
Unalmas, hagyjátok már ezt a bennfentes-hangzatos "karmelita kolostor" szöveget. Ez a telek és épület mindössze 60 évet, és csak 1785-ig volt a karmeliták kolostora!!! Előtte-azóta sok más. Tudomásom szerint ez most a Miniszterelnökség központi épülete. És most oda vonultak. Vagy OV tudtunk nélkül (Le Pennel együtt) kolostorba vonult? (Koedukált vagy transznemű kolostor?) Sokan örülnének neki itt és ott is.
masikhozzaszolo
2021. október 26. 17:24
Viktor, hogy kell 3x kétharmados többséget szerezni? Óránként 150 dollár, alsó hangon.
Gentry69
2021. október 26. 16:35
Sajnos nem sok esélye van a csajnak, olyan tömegekban vannak már muszlimok stb. Fo-ban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!