A pokol nem más, mint alacsony tudati szint

2021. szeptember 01. 22:31

Itt van velünk már a földön is, magunk teremtjük a démonjainkat.

2021. szeptember 01. 22:31
null
Szentesi Zöldi László
Facebook

„Test és a lélek a halálunk után talán külön utakra lép. Az előbbi elenyészik, az utóbbi azonban a tér-idő kontinuitásból kilépve megszabadul a kötöttségektől és halhatatlan lévén új formát keres magának. Talán, írom, és nem véletlenül. Hiszen nagyon sokan hiszik azt is, hogy sejtek, atomok, szerves és szervetlen részecskék a puszta véletlen folytán csak úgy összeállnak, elrendeződnek mondjuk a szomszéd Pista bácsivá, aztán amikor vége az életnek, mindenestül felbomlanak, megszűnnek.

Valaha magam sem tudtam, a végső, legfontosabb kérdésre milyen választ adjak. A természet megfigyelése segített a válasz megtalálásában. A világot, benne minden szereplőjével, emberrel, állattal, növénnyel, elemeivel, mint a víz, a levegő, tűz és a szél bizonyosan teremtették. Kristálytiszta logika alapján, kölcsönhatásokkal, ok-okozati viszonyokkal és törvényszerűségekkel létezik minden, ami körülvesz bennünket, benne magunk is. Létünk nem puszta véletlen műve. Születésünk és halálunk célrendszere azonban rejtve marad előttünk, egész életünkben érezzük a korlátainkat – ez pedig alázatra tanít. Annak biztos tudatára, hogy vendégek vagyunk itt. Nem akartuk, nem kértük és nem választottuk az életet, hanem ajándékba kaptuk.

Csak gyermekfejjel képzeljük azt, hogy a pokol vörös lángnyelvek mardosta kietlen földalatti barlang, ahol a láncra fűzött lelkek az örökkévalóságig kiáltoznak, és kéjenc ördögök tépdesik szegény lelkek testét (ugye, milyen mókás képzavar?) Nem, a pokol nem ilyen, legalábbis semmi köze a hitbuzgalmi iratok ábrázolásaihoz. De hogy ellenpárjával, a mennyországgal együtt az archaikus ember mit óhajtott szimbólumba csomagolni pokol címszó alatt, talán felfejthető.”

Nyitókép: Szentesi Zöldi László Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bell & Sebastian
2021. szeptember 02. 20:35
A poklot összesen 11 helyen említi a Szentírás, ebből 9 az Ószövetségben található, 2 az Újban, amikből 1, azaz egy darab tekinthető Jézus szavának. Hogy érdemben tovább bírjunk lépni, ismerni kéne a Keresztelő tanítását, amire Jézus Krisztusé szervesen ráépül. Aki lusta megnézni, mit gondoltak erről az esszénusok, azoknak összefoglalom egyetlen tőmondatban, a Föld egyetlen élőlénynek tekinthető rendszer, aminek az Ember csak összetevője, parányi része. Az esszénus tudomány zsidóknak erősen ellenjavallott, mert rengeteg (rituális) fürdéssel jár. A rituális fürdés Mohamed követőiben él tovább, de a Próféta ennél többet nem bírt felfogni a teljesen önálló, egyedülálló és a maga nemében páratlan eszmerendszerből. Annyi azért lejött neki, hogy aki gyakrabban fürdik, az ritkábban lesz rühes. Csobogó hangja az európai udvarokba csak ezer év késéssel jutott el.
Hurka
2021. szeptember 02. 17:26
John Trudell szerint 2 féle valóság érzékelés létezik, az istenfélő és a spirituális. Az istenfélő a bűntudatról, bünről és vétkességről szól. A spirituális a felelősségről szól, mert mindannyian felelősek vagyunk,nem bűnösök. Az istenfélő az uralomról, az alárendeltségről a férfi tekintélyelvű személyekről szól. A spirituális az életről, tiszteletről és felelősségről. Zöldi, úgy látom még valahol e kettő vallásos világlátás között tart. Trudellt lásd bővebben: https://www.youtube.com/watch?v=nL2ZzHifboI
R.Kiss
2021. szeptember 02. 15:27
Igen, a Tudatszint emelésével lehetőség nyílik a Földi pokol elkerülésére... Ha nem lépünk, akkor tovább sülyedünk.
Élő Éva
2021. szeptember 02. 15:18
Fontos, kardinális kérdéseket vet fel a szerző. Ezek a témák kb. 70 éve tabusítva vannak. Csak bulvár szinten némi izgi ezotéria kedvéért esett róla szó. A paradigma váltás azonban elkerülhetetlen. A gyerekeknek ma a suliban azt tanítják, hogy az evolúciónak, /tehát az életnek/ nincs oka, értelme és célja! A legújabb reformtankönyv apró betűvel, a lap alján megemlíti az értelmes tervezettség elméletét / intelligent design./ Mi az anyag? /kétrés kísérletek, Schrödinger macskája.../ Mi az információ-tudat dimenzió? Mi a pánpszichizmus? Mi a hologrfaikus univerzum? Ezek ma, a legnagyobb keresztény teológusok munkáiban is fellelhető kérdések. "Mert mindenki, aki kér, kap, aki keres, talál és aki zörget, annak ajtót nyitnak. 11Közületek melyik apa ad a fiának követ, amikor az kenyeret kér?" Lk. 10
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!