A kéz, amely Pétert ringatja

2021. szeptember 05. 17:11

Ő Nyikolaj Koszov, aki ki tudja, hogy milyen tevékenységet is végez Budapesten állomásozva.

2021. szeptember 05. 17:11
null
Gulyás Balázs
Magyar Hang

„Szergej Lavrov orosz külügyminiszter (balra) Nyikolaj Koszovval, az orosz irányítás alatt álló Nemzetközi Beruházási Bank elnökével (középen) és Szijjártó Péterrel, Magyarország külügyminiszterével.

Három felhőtlenül boldog, vad almaként fellépő öltönyös embert láthatunk az Orosz Föderáció Külügyminisztériuma Twitter-oldalán »a nap fotója« rovatban közzétett fényképen. Az egyikük Szergej Lavrov, az orosz külügyminiszter, a másikuk magyar kollégája, a mi Szijjártó Péterünk. Két miniszter is szerepel ugyan a képen, mégis érdekesebb a harmadik, felettébb jól fésült és joviális úr, aki kettejük között álldogál. Ő Nyikolaj Koszov, aki látszólag a Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) elnöke, valójában pedig… ki tudja, hogy milyen tevékenységet is végez ideiglenesen Budapesten állomásozva.

Nyikolajról, az általa betöltött szerepről és »bankjáról« tavalyelőtt cikkezett a Privátbankár, amikor Moszkvából Budapestre tette át a székhelyét a többek által kémbankként is emlegetett posztszovjet NBB, és maga az említett úr is. A férfi nem először él Magyarországon, az édesapja a hetvenes évektől tizenkét évig vezette a szovjet titkosszolgálat, vagy ahogy mindannyian ismerjük: a KGB magyarországi részlegét. Édesanyja sem akárki, Jelena Koszova 1949-től New Yorkban élve szovjet kémként része volt az amerikai atomtitok, azaz az atombomba tervének ellopásában.

Az említett, külügyérekkel közös fotón 32 foggal mosolygó Nyikolaj Nikolajevics Koszov korábban külszolgálatban (kacsint-kacsint), szolgálta a Szovjetuniót, dublini, majd londoni állomáshelyen. A Szovjet Szocialista Köztársaságok Szövetsége köztársaságokra mállása után különböző orosz állami vállalatoknál töltött be vezetői tisztségeket.”

Nyitókép: Oroszország Külügyminisztériumának Twitter-oldala

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kambodzsa
2021. szeptember 07. 14:26
Egyébként meg ha Dobrev győz, és közös fényképen szerepel majd bárkivel, akkor is bármelyik külföldi lapban le lehet hozni róla egy hasonló cikket, hogy az apja, meg az anyja, meg a nagyapja kik is voltak, milyen merényletekhez (pápa ellen) vagy zsidó vagyonok rekvirálásához (a ház amiben most is pöffeszkedik) fűződik a neve. Aztán nem lenne elég oldal annak ecsetelésére sem, hogy a felmenői lelkén hány emberélet szárad és kiket nyomorítottak meg. Ugye?
Kambodzsa
2021. szeptember 07. 14:20
Az anyja 1949-ben atombomba titkát ellopta (bocsánat kozreműködött)? Azt már évekkel korábban ellopták. 1946-ban már készek voltak a tervek és 1949-ben már fel is robbantottak a szovjetek az első bombájukat.
Armageddon
2021. szeptember 06. 21:00
Mit tudnának innen ellopni? A malomkő szabadalmát?
Nehidd El
2021. szeptember 05. 17:41
És akkor mi van? Követett el nálunk bűncselekményt? Nemzetközi körözés alatt áll? Nyugodt lehetsz, hogy figyelik a magyar szolgálatok pont eléggé. Ha sikerülne Gyurcsányt a hatalom csúcsára visszajuttatnátok, az ilyen embereket a magyar titkosszolgák és köztisztviselők profilozására kérnék fel újra. Ahogy 74bro megírta, nemzetbiztonsági okokból előbb kellene téged kiszorítani az országból, meg a Momentum és a Párbeszéd vezérkarát, mint őt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!