Mi változott meg?

2021. augusztus 27. 17:34

Akkor még azt mondták, hogy mindenkit be kell fogadni, és hogy #refugeeswelcome.

2021. augusztus 27. 17:34
null
Azbej Tristan
Vasarnap.hu

„Ahogy az írásom elején említett szinte egyforma képeken, úgy itt is keresem a különbséget – vajon mi változott meg 2015 óta? Akkor Magyarországot gyakorlatilag keresztre feszítették ezek az önjelölt ítészek amiatt, mert nem nyitotta meg határait a magukat menekültnek mondó emberek milliói előtt – akikkel együtt érkeztek egyébként Európába a párizsi és brüsszeli gyilkos terrortámadások későbbi elkövetői is. És akiknek nagy része a nyugati életszínvonal csábítása miatt próbálta illegálisan átlépni az unió határát.

Akkor még azt mondták, hogy mindenkit be kell fogadni, a migráció emberi jog és hogy #Willkommenskultur, illetve #refugeeswelcome. És hogy aki nem így tesz, az náci. Soha nagyobb konjunktúrájuk nem volt az embercsempészeknek, mint akkor, a migrációt támogató nyugati politikusoknak és ideológusaiknak köszönhetően. Ma pedig ezek az emberek már pontosan ugyanazt mondják, amit mi mondunk hat éve: nem megoldás, hogy a bajba jutottakat idehozzuk. És persze most Litvániát nem hasonlítják a náci Németországhoz, amiért kerítéssel, szögesdróttal próbálja védeni a határait. Újra felteszem a kérdést: mi változott meg?

Nos, Magyarországon a helyzet változatlan. A 2015-ös krízis óta legalábbis. És, az az igazág, hogy másutt sem változott semmi. Azok lelkén szárad a szerencsétlenül jártak vére, akik arra bátorítottak őket, hogy jöjjenek, majdcsak lesz valahogy. A terrortámadások felnőtt- és gyermek áldozatainak és a tengerbe fulladt gyereknek a vére. Akiknek még javában Mi változott? játékot kellene játszaniuk.”

nyitókép: Swen Pförtner / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. augusztus 28. 13:02
"vajon mi változott meg 2015 óta? " A betelepítés üteme. A korlátlan, ellenőrizetlen betelepítés túl látványos, túl könnyen kihasználható politikailag. Ezért jobb csendesebben, lassan, de biztosan csinálni. Semmi több. A cél ugyanaz. Zajlik ma is folyamatosan a betelepítés. Lassú víz partot mos.
Senki Alfonz
2021. augusztus 27. 22:09
Örmény őseidet mivel fogod kiengesztelni, amiért szégyenbe vitted őket nemzetük, nemzeted elárulásával??
medvemagyar
2021. augusztus 27. 18:47
@Drazsé Szerintem több dolog nem stimmel az okfejtésedben. Az emberek azért mennek el - sokszor meglepően sokan - szavazni, még Bodolybéren is, mert fontosnak tartják, hogy megtartsák vagy megváltoztassák az aktuális politika irányát. Sokszor a többség olyanra szavaz, aki sokaknak nem tetszik, de ez a demokrácia velejárója. Nem lesz mindig mindenkinek jó. Én pl. nem örülök, hogy Kari Geri a főpolgim, mert szerintem kurvára alkalmatlan a feladatra, de tiszteletben tartom a többség akaratát. Ha majd megint szavazunk, igyekszek változtatni a helyzeten. (Pista bácsit meg ne minősítsük, mert attól, hogy falusi még nem biztos, hogy buta.) A Fidesz kétharmados győzelmét újabb két kétharmad követte, ami nem azt mutatja, hogy visszaéltek volna a bizalommal. Ha így lett volna, akkor a választók nyilván másképp szavaztak volna. Ha az embereknek valóban nem tetszik az, ami van, változtatni fognak. Nyilván lehet trükközni a médiával, meg krumplit osztogatni, de végül úgyis a többség akarata érvényesül. Az elvándorlásról meg annyit, hogy Ausztriában lakosságarányosan többen mennek nyugatra dolgozni, nyilván nem azért, mert annyira szar a helyzet.
medvemagyar
2021. augusztus 27. 18:22
Az változott, hogy rájöttek, a wilkommenskultur (meg a másképp gondolkodók lenácizása) nem hoz elég szavazatot. Egyszerű matek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!