Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

A városi autók egyre nagyobbak

2021. augusztus 15. 13:23

A magas autók fokozott veszélyt jelentenek a védtelen közlekedőkre.

2021. augusztus 15. 13:23
null
Vitézy Dávid
Vitézy Dávid
Facebook

„A városi autók egyre nagyobbak, ebből eredően pedig egyre több energia kell a megmozdításukhoz és így aztán egyre környezetszennyezőbbek is. Ráadásul a sűrű városi környezetben egyre nagyobb feszültséget jelent az egy autóra eső növekvő közterület-igény (lásd a troli elé egyre gyakrabban belógó parkoló autókat Erzsébetvárosban) és a magas autók fokozott veszélyt jelentenek a védtelen közlekedőkre, gyalogosokra, kerékpárosokra is.

Ahogy az Alapjárat írja: »míg 2012-ben a magyar piacon még csak 14 százalékot tettek ki a szabadidőautók, addig arányuk négy évvel később már harminc százaléknál járt, míg az idei év eddig eltelt időszakában a teljes újautó-piac közel fele SUV-kből állt. Nagyon egyszerűen ez azt jelenti, hogy kilenc éve még az akkori Opel Astra volt a legkeresettebb modell, ma és az utóbbi években pedig a Suzuki Vitara, nyomában a Dacia Dusterrel és más, különböző méretű magas építésű személyautókkal.«”

Fotó: Ann-Kathrin Hipp, Vitézy Dávid, Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hav65
2021. augusztus 16. 19:53
..
Akitlosz
2021. augusztus 16. 12:49
Irigykedik nem szép dolog. A városi villamosok egyre hangosabbak.
Gyéressy Károly
2021. augusztus 16. 11:53
Az autót vezetni nem tudó közlekedésmérnök.
Guess
2021. augusztus 16. 10:07
Sajnos az elektromos autók ugyan nem szennyezik a levegőt de az akkumulátorok igenis környezetszennyezőek. Kísérleti stádiumban vannak ezert igen drágák. 11 MFt igencsak sok egy atlag fizetéshez! Toltesuk hosszadalmas, a hálózat meg kiépítés alatt, igy a hosszabb utakra nem alkalmasak. A hybrid autók alkalmasak de szinten igen drágák. A SUV-ok divatosak, az egót támasztják alá, hiszen egy kombi autóba többet lehet pakolni, persze mindent meg lehet magyarázni. A praktikum es a józan ész számít legkevésbé autóvásárláskor, ugy latom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!