A barbárhadak itt vannak, csak feltűnően nem szőkék

2021. augusztus 09. 07:58

A marslakót ma Prágába, Krakkóba, Egerbe, Szentpétervárra vinnénk Európát nézni.

2021. augusztus 09. 07:58
null
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Facebook

»A romlás vagyok, a hanyatlásvégi Róma: / jönnek a szőke és roppant barbárhadak / s a Birodalom únt akrosztikont farag / s stílusát bágyadó alkonyat aranyozza. / A lélek émelyeg, árvasága kínozza. / Mondják, hogy messze nagy háborúk zajlanak. / Óh, hogy a lassú szív s a gyenge akarat / nem tud már s nem akar kigyúladni pirosra!«

Ó, igen! A barbárhadak itt vannak. Csak feltűnően nem szőkék. De az igazi kérdés már nem ez, az igazi kérdés maga a válasz, és Ady dilemmájának meghaladása, megtagadása.

Vagyis mondjuk ki büszkén, újra és újra: Euró­pa ma mi vagyunk!

Ha most erre járna egy marslakó, és azt kérné, hogy mutassuk meg neki azt a híres Euró­pát, ezt a mi marslakónkat ma a következő helyekre tudnánk elvinni Európát nézni: Pozsonyba, Varsóba, Prágába, Krakkóba, Kassára, Egerbe és Budapestre, fel a Baltikumba, Zágrábba, Belgrádba és Dubrovnikba, s szinte félve mondom, de mondom: Szentpétervárra.”

Fotó: MTI/EPA/EFE/Esteban Biba

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Élő Éva
2021. augusztus 10. 10:16
Az olvasztótégely elképzelés amerikai népszámlálási adatok tükrében megbukott. A nagy rasszok között nem alakul ki jelentős szaporodási közösség, főleg a kelet ázsiaiak /kínaiak, japánok stb./ nem keverednek más rasszokkal. A szaporodás jelentős részben biológiai jellemzők, genetikusan kódolt viselkedési minták szerint működik. A szexuális tabuk ezeket az ösztönkésztetéseket társadalmasítják. Pl. gerontofília, incestus, nekrofília tabusítása. Az emberek génközösségeket alkotnak, amelyeket szuperorganizmusoknak neveznek, mifelénk nemzetnek hívják. Ezek hasonló élőlények, mint egy méhkas. Az emberi társadalom számos tekintetben hasonlóságot mutat az államalkotó rovarokkal Wilson /Nobel díjas/ szerint. Ezt némileg alakíthatja a kollektív pszichózis, de ha szétverik a génközösségeket, az ember alig szaporodik. De így van ez minden fajnál. Még az egysejtűek is telepekben élnek.
Élő Éva
2021. augusztus 09. 15:26
Magyarország lakosságának 64 % a jellemző a kötődési zavar. Újbezsédül sajátos kötődésűek. Egyik vezető tünete az oxitocin hiány, és az anya gyerek kapcsolat során nem kellőleg kiépült receptorok. Ez a hiány nem csak a párválasztás során okoz nehézséget, de ők azok akik 31 évesen még már a harmadik egyetembe kezdenek bele, és nem tudtak dönteni, hogy mik lesznek, ha nagyok lesznek. Ők mennek külföldre, ők keresik mindenhol máshol az ígéret földjét, de sehol sem tudnak hozzá kötődni. Félévenként váltanak hitet, felekezetet, minden pártból, minden közösségből kiábrándulnak. Ráadásul gyermekeiknél a transzgenetikus hatást is nehéz kompenzálni. /Tipikus Momentumos./ Ma európainak lenni azt jelenti, hogy meg sem születhettél volna.
florin
2021. augusztus 09. 15:13
Bayer Zsolti 150 évig fog élni annyi a libsi jóakarója. Már nagyon kivan a siserehad, pedig nem kellene izgulniuk már nem kell soká szenvedniük, jön a negyedik gombóc, ami biztosan a torkukon akad.
bagira
2021. augusztus 09. 12:42
Jahhh a sok unatkozó fajtalankodó qrva kiképző unja már az eus férfiakat , betolakodókkal frissítik a figurákat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!