Bohócpolitika

2021. június 08. 17:19

Nagyon várta a nyugati sajtó az elmúlt hétvégét. Végre tüntetés Budapesten! Ilyenkor mindig nagy a várakozás, hátha most válik végre a kijevi Majdan térré a Kossuth tér

2021. június 08. 17:19
Őry Mariann
Őry Mariann
Magyar Hírlap

„A magyar tüntetésszervezők hálás helyzetben vannak ilyenkor, hiszen tudják, hogy ha az Orbán-kormány ellen hívják utcára az embereket, akkor garantált a figyelem, függetlenül attól, hogy hány magyar vagy akár európai ember életét ténylegesen érintő ügyben vannak felháborodva éppen.

A világ egyik vezető egyetemének tervezett budapesti campusa mint tüntetéstéma, nem rejt magában olyan óriási potenciált, mint a veterán szervezők azt gondolták. Karácsony Gergely váltig állította, hogy csak és kizárólag a Fudan Egyetem campusáról van szó, nem Kína és pláne nem a kínai emberek ellen tüntetnek. Ehhez képest a múlt héten sorra vették nagyjából az összes olyan kérdést, amivel a kínaiak tekintélyes részét meg lehet sérteni. Az utcaátnevezéses akció ráadásul tipikus liberális pótcselekvés, öncélú magamutogatás, amelyből a kerület és a város lakóinak nulla haszna van.

Akivel a magyar kormány jó kapcsolatot ápol, az rossz és ellenség, aki támadja a magyar kormányt, annak pedig a kegyeiért esedeznek. Menthetetlenül provinciálisak, és beszűkült gondolkodásukat az sem zavarja meg, ha – korábbi – önmaguknak is teljesen ellent mondanak. Ahogy a kínai diplomácia, úgy a Global Times című lap sem vette jó néven az utcaátnevezéseket, az ötletgazdákat pedig találóan bohócoknak nevezték. Elgondolkodtató, hogy ez nemcsak Budapestről nézve ennyire egyértelmű, hanem még Pekingből is.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kipukkasztotta a lufit, amikor vasárnap azt nyilatkozta, a kormány nyitott rá, hogy 2023-ban népszavazás döntsön a Fudan Egyetem budapesti campusáról. Észszerű döntés akkor vitatni meg ezt a kérdést, amikor valóban ismert minden részlet. Megfelelő időben és megfelelő tájékoztatással kikérni az emberek véleményét ugyanis valóban felelős politizálás, szemben a balliberális hisztériakeltéssel.Addig pedig érdemes levonni a tanulságokat. Bohócokra nemhogy országot, de várost, sőt kerületet sem tanácsos bízni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2021. június 08. 23:44
Látom fáj ez nektek. Jól van, jól van:-))))
annamanna
2021. június 08. 21:53
"egy négycsillagos kínai tábornok, a hadsereg második embere járt márciusban Magyarországon. "Stabil katonai kapcsolatokat szeretnének kifejleszteni a négy európai állam hadseregével" – írja a Global Times, amely hűen közvetiti a pekingi irányvonalat. Ez igen izgalmas. Főként annak tudatában, hogy a négy kiszemelt európai "partner" közül Görög- és Magyarország NATO tagok"" "Tony Blinken, amerikai külügyminiszter nemrég arra figyelmeztette Brüsszelben a NATO tagállamok külügyminisztereit, hogy Kínát az USA stratégiai ellenfélnek tekinti. Eközben Cuj Hongcsian, a pekingi hadügy európai osztályának vezetője így nyilatkozott: "Folyamatos a kapcsolat a négy európai állam hadseregével. Komoly kapcsolat alakulhat ki a fegyverzet technikai együttműködésben, illetve a kiberbiztonsági kérdésekben. Majd közölte, hogy közös hadgyakorlatra is sor kerülhet.""" https://mandiner.hu/cikk/20210608_juszt_hogy_kepzeli_ez_a_zakkant_hogy_kinaval_mukodik_egyutt_a_hadsereg
CirmoS
2021. június 08. 18:18
Hát igen, várta a nyugati csőcselék a múlt hétvégét, aztán bilibe ért a kezük!.... A várt százezres meg többszázezres tüntetés messze elmaradt! :-))))) És bizony a zóóbáán se bukott! Helyette a botrányokból már ki sem látszó csalógeri hadovált az agyhalott utcai csőcseléknek, akik aztán hamar megunták oszt' hazamentek!
Kanmacska
2021. június 08. 18:16
A vírusdrukkerségbe belebukott a moslék, most jön a Fudan. Ebből sem sül ki semmi jó a számukra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!