Mexikó és Dél-Afrika jóval demokratikusabb, mint Magyarország

2021. május 06. 08:51

A Freedom House szerint Kolumbia, India, Ukrajna is hazánk előtt – ami már nem is demokrácia.

2021. május 06. 08:51
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Vasárnap

„Kolumbiában legalább száz ember hollétéről nem tudnak a kormányellenes tiltakozásokat követően, de nincs miért aggódni, hiszen a Freedom House jelentése szerint sokkal komolyabb minőséget képviselő demokrácia, mint a magyar – ami már nem is demokrácia. Mexikóban évente ezreket gyilkolnak meg, időnként a pokol legsötétebb bugyrait idéző módon, országrészekben uralkodnak polgárháborús állapotok, de nincs miért aggódni, hiszen a Freedom House jelentése szerint sokkal komolyabb minőséget képviselő demokrácia, mint a magyar – ami már nem is demokrácia. Indiában időnként pogromokat tartanak a keresztények ellen, de nincs miért aggódni, hiszen a Freedom House jelentése szerint sokkal komolyabb minőséget képviselő demokrácia, mint a magyar – ami már nem is demokrácia.

Ukrajnában folyamatosak a nemzeti, őshonos kisebbségekkel szemben folytatott támadások, megfélemlítések, az egész ország oligarchák rulettasztala, de nincs miért aggódni, hiszen a Freedom House jelentése szerint sokkal komolyabb minőséget képviselő demokrácia, mint a magyar – ami már nem is demokrácia.

Az Egyesült Államokban éppen most kezdik felhasználni arra az erőszakszervezeteket, hogy tönkretegyenek jobboldali közszereplőket, és nem is nagyon palástolják ezt az üzenetet, de nincs miért aggódni, hiszen a Freedom House jelentése szerint sokkal komolyabb minőséget képviselő demokrácia, mint a magyar – ami már nem is demokrácia. Németországban a legnagyobb ellenzéki pártot a titkosszolgálat folyamatos megfigyelés alatt tartja, és még mostanában is fel-felmerül a párt megszüntetésének lehetősége – vagy legalábbis a sajnálkozás, hogy ezt nem tehetik meg –, de nincs miért aggódni, hiszen a Freedom House jelentése szerint sokkal komolyabb minőséget képviselő demokrácia, mint a magyar – ami már nem is demokrácia.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bokros Birka
2021. május 07. 11:13
Na akkor Szaros Gyura magyarországi helytartói összeszedik a fogkefét, piperét és irány a demokráciába való bevándorlás. :D
Akitlosz
2021. május 06. 18:48
Van jó hírem a szerzőnek. Még Metternich is demokratikusabb. Csak értelmezés és vélemény kérdése, hogy kinek mi a "demokratikusabb".
darázs
2021. május 06. 17:47
Zavar a Bangóné kedvessége?
Box Hill
2021. május 06. 17:19
Mi is a demokrácia definíciója?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!