Mikuláš Dzurinda és az orbáni trükk

2021. május 29. 10:07

Úgy néz ki, végre tényleg súlyunkat meghaladó módon gyakorlunk hatást Európára.

2021. május 29. 10:07
Lukácsi Katalin
Alfahír

„Az Európai Unió nekünk hála lesz megkerülhetetlen világhatalmi tényező, mert a tagállamok megtanulnak végre összezárni. A dolog szépséghibája egyedül az, hogy ellenünk.

A héten két, egymástól független, európai néppárti politikus is hangot adott annak a véleményének, hogy az Európai Unió tagállamainak döntéshozó mechanizmusát meg kell újítani. Az egyhangúságra törekvést el kell engedni, mert csak megbénítja szervezetet, és el kell mozdulni a többségi döntéshozatal irányába. Ezt mondta ki Armin Laschet, a CDU/CSU kancellárjelöltje a Konrad Adenauer Stiftung online konferenciáján, valamint Mikuláš Dzurinda, a Néppárt szellemi műhelyének, a Wilfried Martens Centernek a vezetője a Central European Affairs (CEA) nevű podcastnek nyilatkozva. Armin Laschet konkrétan a magyar vétók elleni »fegyverként« nevezte ezt meg. Dzurinda – bár ő is bírálta bőséggel Orbánt –, már inkább általánosabb megoldásként tekintett rá.

A volt szlovák kormányfő, akinek munkásságát Orbán Viktoréval egy korábbi cikkben már összevetettük, részletesen kritizálta a magyar miniszterelnök politikáját, amelyet aggasztó jelenségnek tart. Ma Kína és Oroszország az »oszd meg, és uralkodj« régi, jól bevált taktikáját alkalmazza az EU-n belül. Nincs tekintettel az EU egységes intézményrendszerére, hanem azt megkerülve, egyes országokkal kivételezett kapcsolatra törekszik, de csak és kizárólag saját érdekeit – és nem a kiszemelt országét – tartva szem előtt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2021. május 30. 11:31
Kisanyám, Orbán Viktor és Mikulás Dzurinda megépítették az Esztergom-Párkány közötti Mária Valéria-hidat. Akkora népünnepélyt te még nem láttál, ami az átadás napjaiban történt.
Somaa
2021. május 29. 20:52
Katus én kellek neked, hogy ne legyél ilyen kis morci... én pár nap alatt elrendezlek úgy hogy boldog folyton mosolygó angyal leszel...
Vasalo
2021. május 29. 20:08
Amugy a cikk is eléggé félrebeszélt. A két politikusnak jelenleg semmi szava nincs az EUban. Nem kéne azokat megkérdezni akik most ott valamilyen pozicioban vannak. Laschet meg kösse fel nagyin a gatyáját merk az akadály a megválasztásáig veszélyesen nö. A vasutas meg beszéljen a vasutakrol a politikához soha nem igen értett... Ilyen alapon a berlini piac kofáit is kérdezhette volna a szerzö, és lehet, hogy mindkét szakértö urnak el kéne olvasni legalább az EU csatlakozási szerzödését, aminek a megnyitásátol ugy félnek, mint Lucifer a szenteltviztöl ( a kevésbé tájékozották kedvéért, mint a macska a forro kásától), mert tudják, hogy azt csak meg lehet nyitni, lezárni már soha nem lehet...
Krupp Skya
2021. május 29. 20:07
Ez a picsa meg hol a picsában volt idáig?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!