Varga Judit: Soha nem baj, ha az embernek van önálló véleménye

2021. február 24. 21:31

Az igazságügyi miniszter arra biztatta a nyugati „buborékban” élőket, hogy „merjenek szembenézni a mainstreammel”.

2021. február 24. 21:31

A tárcavezető a vitát követően közösségi oldalán elgondolkodtatónak nevezte, hogy az elmúlt évtizedben egyetlen olyan vita, panelbeszélgetés, konferencia vagy nemzetközi sajtóban megjelent interjú sem volt még, ahol ne lehetett volna előre tudni, hogy a liberális politikusok, „megmondóemberek” és újságírók mit fognak mondani, kérdezni és hogyan érvelnek a jogállamisági és szabadságjogi témákban.    

Azt írta: kényelmes póz az ilyen, hiszen 10-20 civilszervezet és 10-20 globális sajtóorgánum úgyis mindig pontosan megmondja, mit kell gondolni és mit szabad képviselni ezekben az ügyekben.    

Az elmúlt évtizedekben ez a fajta politikai és ideológiai lustaság Varga Judit szerint olyan „hatalmas buborékot” hozott létre a Nyugat számára, amelyben nem kell gondolkozni, csak vissza kell mondani a megszokott mantrákat és varázsszavakat és akkor az ember „jó ember lesz” és „elkerülheti a civilizált világból történő kiátkozást”.    

Éppen ezért – tette hozzá – az igazságügyi miniszternek mindig izgalmas kihívás jogállamisági beszélgetéseken, vitákon részt venni. Azonban ezek a „bokszmeccsek” véleménye szerint egyáltalán nem valódiak.    

Hangsúlyozta, „mindenki a saját, külön szorítójában egyedül bokszol a levegőbe”, Magyarország például az európai jog talaján állva, mások ideológiai meggyőződésből; vannak, akik belpolitikai haszonszerzésből és vannak olyanok, akik nem is akarnak „bokszolni”, csak „beküldték őket a szorítóba”. Egy azonban biztos: „a magyar ringbe, amely az európai jog és tények talaján áll, senki, vagy csak nagyon kevesen mernek belépni” – közölte Varga Judit.   

Úgy fogalmazott: megpróbálta ”beinvitálni a kényelem bajnokait a magyar szorítóba”, arra biztatva őket, hogy merjenek nyitni a más vélemények felé, legyenek bátrak megismerni a másik oldal érveit is. És ami a legfontosabb:

ugyanis sose baj, ha az embernek van önálló véleménye.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
káli
2021. február 25. 08:44
Megszólalt a kesztyűbáb, vajon kinek a keze van a seggében? DDD
yndi
2021. február 25. 07:01
Varga Judit viszonyát a tényekhez kiválóan szemlélteti a papája kommunista ügynökmúltjához való viszonya.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!