Orbán demokratább, mint Trump?

2021. január 20. 19:00

Orbán Viktor politikája ugyanúgy álhírekre és hazugságra épül, mint Trumpé.

2021. január 20. 19:00
Kocsis-Cake Olivio
Mérce

„Ahogy arról január 8-án Facebook-oldalamon beszámoltam, a capitoliumi események tükrében írásbeli kérdésekkel fordultam Orbán Viktorhoz és Pintér Sándor belügyminiszterhez. Orbán Viktornál arról érdeklődtem, hogy a Fidesz esetleges 2022-es országgyűlési választásokon történő veresége kapcsán számíthatunk-e hasonló hozzáállásra tőle, mint Donald Trumptól, míg Pintér Sándort a közrend biztosításáról kérdeztem.

A Mérce szerzője, Tóth Csaba Tibor cikke alapján felvetődött, hogy volt-e értelme benyújtani a két irományt. Úgy gondolom, hogy igen. Bár sokan naivitásként értékelik, míg mások politikai haszonszerzést látnak ebben, a valóság az, hogy Orbán Viktor és Donald Trump politikája és hatalomfelfogása sokban hasonlít.

A helyzet az, hogy a feltett írásbeli kérdésekre egyetlen jó válasz létezik: a Fidesz elfogadja a saját szabályai alapján alakított választás eredményét, még akkor is, ha az kormányváltást eredményez. A válasz persze valószínűleg nem ez lesz, hanem sorosozás, brüsszelezés és migránsozás. Ez árulkodó, és jól mutatja, hogy

Orbán Viktor politikája ugyanúgy álhírekre és hazugságra épül, mint Trumpé, aki két hónapja nem volt képes elismerni a választási vereségét.

Trump a vereség után folyamatosan gyártotta a teljesen megalapozatlan összeesküvés-elméleteket arról, milyen csalások voltak a választáson. Ezeket az elméleteket még a Trump által kinevezett Legfelsőbb Bíróság bírái és a republikánus vezetésű Georgia állam vezetői is cáfolták. Ehhez kísértetiesen hasonlító eszmefuttatásokat a Fidesztől is hallhattunk már: ha az ellenzék győz, akkor az csak Brüsszelnek és Sorosnak lesz majd köszönhető, nem is a magyar embereknek. Innen már nincs messze a Trump-féle reakció.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2021. január 25. 12:14
kocsiscake hüjenigger fogdbe a mocskos randa pofádat!
Zsusztina
2021. január 25. 11:28
Olinak nem tűnt fel, hogy 2002-ben Orbán minden csalás ellenére elfogadta a "Péterkém"-kormány megalakulását. Volt persze tüntetés, hogyne lett volna, de Orbán belátta, hogy nem sikerült a csalásokra fényt deríteni és következéaképpen lenyelte a békát a szavazóival együtt. Ez hiányzott Trumpból, hogy ha egyszer időre nem sikerül igazolnia a csalásokat, akkor el kell fogadni a végeredményt. Aztán az a feladat, hogy jobb legyen a választási rendszer.
Krupp Skya
2021. január 23. 14:07
"Orbán demokratább, mint Trump? Cake Olivo sötétebb mint az éjszaka?
zakar zoltán béla
2021. január 21. 16:25
trotty
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!