Nem lepődnék meg azon sem, ha az ellenzék kétharmados felhatalmazást kapna a választóktól

2020. december 28. 10:30

Ha csak egyszerű többségünk lesz, akkor addig faragjuk a jogot, míg igazság nem lesz belőle. Interjú.

2020. december 28. 10:30
Jakab Péter
Jakab Péter
Alfahír

„A korszakváltást, a valódi elszámoltatást nehezíti az a tény, hogyha Orbán megy is, az emberei maradnak a kulcspozícióikban. Hogyan tehetnek eleget a választási ígéretüknek?

Nekem egy a fontos: a jog és az igazság végre találkozzon egymással, mert 30 éve szinte köszönőviszonyban sincsenek. Látva a jelenlegi kormány arroganciáját, nemtörődömségét, féktelen pénzéhségét nem lepődnék meg azon sem, ha az ellenzék kétharmados felhatalmazást kapna a választóktól. Az könnyebbé, gyorsabbá tenné a közélet megtisztítását. Ha csak egyszerű többségünk lesz, akkor addig faragjuk a jogot, míg igazság nem lesz belőle. A kreativitást nem a hatalom, hanem a nép szolgálatába fogjuk állítani.

Az ellendrukkerek már most veszekedő ellenzéki pártokat, megsértődött politikusokat vizionálnak. Ön szerint sikerül ezt meghaladnia az összefogásnak?

Az ellenzéki pártok már most is száz meg száz kompromisszumot kötnek egymással. Ilyenkor persze van, hogy egyik másik félnek fel kell adnia valamit az álláspontjából. Az oviban lehet, hogy ez sértődéseket eredményez, nálunk haladást. Saját magunknál sokkal fontosabbnak tartjuk a nemzetet, miért képesek vagyunk áldozatokat is hozni. Ez tesz bennünket igazán erőssé. A sértődést meghagyjuk a gyengéknek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 200 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2020. december 30. 15:32
Nekem egy a fontos: a jog és az igazság végre találkozzon egymással, " hát Jakab elvtárs, ez egyszerűen felemelő....
rókabácsi
2020. december 30. 09:42
de azért vannak egy páran meg lehet többen is? majd a szavazás után meglátjuk
Hóvirágcsempész
2020. december 29. 12:17
Hülye kis geci , majd a Gréczy Zsolti megfaragja a faszodat . Nem kell hozzá sok idő . .-)))
Bátya62
2020. december 29. 09:01
Jól értem, hogy ha "mi győzünk" saját képünkre formáljuk a jogot? Nem ezt csinálja most a Fidesz? Nem ezt vetitek a szemükre? Akkor mi a különbség? Csak a hatalmat, meg a lóvét akarjátok, ha másképp nem, hát vér árán! Mondjuk van gyakorlatok benne nyilasok, komcsik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!