Néhány szó a keresztyénségről Szájer bukása kapcsán

2020. december 12. 21:13

Szájer politikai ellenfelei a keresztyénséget kérik számon a bukott politikuson és pártcsaládján.

2020. december 12. 21:13
Köntös László
Facebook

„Megfigyeltük-e, hogy még Szájer politikai ellenfelei is, akik most eléggé szánalmas és pitiáner módon lubickolnak az erkölcsi ítélkezés kéjében, a keresztyénséget kérik számon a bukott politikuson és pártcsaládján? Ez két dolgot jelent. Egyrészt azt, hogy a keresztyénség mint civilizációalkotó eszmény ma is érvényes mérték és mérce még olyan forradalmi utópisták számára is, akik egy keresztyénség utáni korról vizionálnak. Nyugi. A keresztyénség marad. Nem lehet csak úgy félretenni az útból.

Másrészt azt, hogy a keresztyénség rendkívül veszélyes. Bele is lehet bukni. Mindig is ez a kettősség adta a keresztyén civilizáció belső dinamizmusát és nyugtalanságát. Állandó belső küzdelem az erkölcsi eszmény és az erkölcsi elégtelenség folytonos jelenlétében. Ettől lett Nyugat az, ami. Ma is. Ítélet és kegyelem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. december 13. 21:16
"Szájer után nehezebb lesz a keresztény szabadságról mesélni Nem véletlenül próbálta minél gyorsabban lekeverni az ügyet a kormánypárt: a szexorgia zárójelbe teszi azt a képet, amit 10 éve építenek magukról Orbánék, Szájer pedig pont egy olyan témába bukott bele, ami 2022-ben a Fidesz fő kampányszlogenje lehet." https://www.youtube.com/watch?v=yB7urXnPQX0
Box Hill
2020. december 13. 18:48
A lényeg nem az, hogy Szájer mit csinált. A lényeg az, hogy a Fidesz mit nem csinált. Nem óvta meg a magyar kormányt ettől a blamától és nem tette lehetetlenné, hogy magas beosztású, valójában mindenféle szintű funkcionáriusa ne legyen zsarolható. Zsarolható pedig az, aki bűnt vagy botrányos dolgot követ el, amit takargatni akar. A Fidesz nem bizonyította a társadalomnak, hogy a zsarolhatóságot meg tudja akadályozni. Azt bizonyította, hogy nem tudja és a szemembe még azt is bizonyította, hogy azt se tudja mi fán terem ez a rendészeti tevékenység. Hiszen beismerten harminc éve fungál élpozícióban ez az elszabadult hajóágyú. És nem csak ő, hanem a felelős pozícióban lévő felesége is, aki szintén zsarolható, mert nyilván nem közömbös számára a férje hitelessége. Meri valaki is állítani, hogy a bíróságok ilyen-olyan furcsa ítéletei körül nem legyeskedhetnek zsarolók dögivel?
abcdef
2020. december 13. 07:39
Forog a matiné. Számomra új infó, hogy Szájer nem csupán feketeöves szadeszosokat leköröző szélsőséges liberális, de ráadásul szabadkőműves is, és ez a kezdetek óta tudható róla. Bogár tanár úr közölte ezt, a tevékenységéről alkotott lesújtó véleményével együtt.
péterx
2020. december 12. 21:52
Nyilvánvaló, hogy Szájer ügyét politikai érdekből ítélték, úgy, ahogy. A valódi keresztény állásfoglalás az irgalom lett volna: nem ítéllek, el, menj, de többet ne vétkezzél. Ez Jézus látásmódja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!