Micsoda piti, érzéketlen dolog

2020. december 17. 11:45

Milyen brilliáns, időszerű ötlet, hogy ilyenkor sarcolják meg az amúgy is bajban lévő fiatalok családját.

2020. december 17. 11:45
Lendvai Ildikó
Hírklikk

„Az adóhatóság közleményben figyelmeztette az idén végzett diákokat. Aki nem tanult tovább, és állást sem sikerült még találnia, annak december 16-tól a nem létező jövedelméből magának kell kifizetnie az egészségügyi szolgáltatási (korábbi nevén TB-) járulékot. A diákigazolványok általában október 31-ig érvényesek, és azután már csak 45 napig jár a járulékmentesség. Ugyan a veszélyhelyzet miatt a diákigazolványt más célra még lehet használni, de szabály az szabály, a havi 7710 forint járulékot most is fizetni kell.

Más években a dátummal nincs nagy baj, de most?! Tényleg senki nincs az illetékesek közül, aki olykor kimozdul az irodájából?

A válság nem kedvez az álláskeresésnek, a legtöbb helyről inkább elbocsátanak, mint felvesznek. Örülnek, ha a régi alkalmazottakat meg tudják tartani, nemhogy újakat alkalmaznának. Sok fiatalnak, hiába akarta, nem sikerült még elhelyezkednie, de megelőző munkaviszony híján, legalább munkanélküli ellátást sem kaphat. Viszont az ingyenes egészségügyi ellátás még százszor fontosabb, mint békeidőben!

Milyen briliáns, időszerű ötlet, hogy ilyenkor sarcolják meg az amúgy is bajban lévő fiatalok családját, ahová már családi pótlékot sem folyósítanak, és vége az iskolai étkezésnek is!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kikicsoda
2020. december 17. 22:19
"Micsoda piti, érzéketlen dolog+ Jajj ... pitikém aranyom .. eszem azt at piti kis szived ... majd gondolkozzál már el egy pitikét azon amit mondani akarsz ... de lehetőleg mielőtt kimondod...
vigyor
2020. december 17. 20:07
...kénytelen vagyok egyetérteni, bár hozzáteszem, nem a fiatalokat érinti elsősorban, hanem a mamahotelek fenntartóit.
Akitlosz
2020. december 17. 20:06
"ilyenkor sarcolják meg" Nem ilyenkor. Hanem ilyenkor IS. Nem nézek utána, mert annyit nem ér a téma, de nekem úgy rémlik, hogy ez az adó 2010. előtti, tehát nem ez a kormány vezette be, viszont az tény, hogy ennek a kormánynak is tetszik.
Akitlosz
2020. december 17. 20:04
Ez az egyik legszemetebb adó az országban, mert direkt azokra vetik ki akiknek semmilyen jövedelmük sincsen. Viszont nem mostanában vezették be, hanem már nagyon régen. De tényleg tetszik a Fidesznek is. A be nem fizetett adó 5 év után elévül. De attól még tetemes summa jöhet össze. Ez az adó jó eszköz arra, hogy a társadalom alsóbb rétegeit lent is tartsa. Mert az 5 évnyi adót kamatostól egyszer majd beszedik, ha majd egyszer lesz miből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!