Most kell cselekedni, az utolsó pillanatban vagyunk

2020. július 26. 15:35

Nincs más opció, mint az idősgondozás állami intézményrendszerének a fejlesztése.

2020. július 26. 15:35
Ungár Péter
Ungár Péter
Facebook

„Ma hazánkban szinte minden családban nehézséget okoz, hogy méltó időskort biztosítsanak hozzátartozóiiknak. A demográfiai folyamatok miatt egyre több ember egyre több ideig fog ápolásra vagy gondozásra szorulni és ennek egyre kisebb része lesz megoldható a családban.

Hiába állítja a kormányoldal, hogy kizárólag a család feladata az idősellátás, amikor részben az otthongondozást sem fizetik meg, részben pedig a családok és munkavégzés szerkezete miatt ez már nem megoldható otthon. Nagyon kevesen tudják megengedni maguknak azt, hogy az egyik kereső személy kiessen a családban a gondozási munka miatt, amit nem fizetnek meg.

Ezért nincs más opció, mint az idősgondozás állami intézményrendszerének a fejlesztése. Az elmúlt tíz évben szinte semmi ilyen fejlesztés nem történt, sőt tavaly még csökkentek is a férőhelyek számai.

Most kell cselekedni, az utolsó pillanatban vagyunk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2020. július 27. 13:08
Alapvetően igaza van ennek a "LoMPos" Peti gyereknek, de nagyon izzadság szagú az egész erőlködésük, mert tudja jól, hogy a kormány magától is fog foglalkozni a kérdéssel. Ugyanis a Pesti úton történt 55 fős haláleset után nem tehet mást. Rendet kell tennie. No meg azért is izzadság szagú az összes LMP-s követelés, mert olyan kicsi a jelenlegi támogatottságuk, hogy szavazatszerzési céllal kapkodnak fűhöz-fához, nehogy 2022-ben kiessenek a megélhetési politikusi létből.
EMM195
2020. július 27. 10:09
"Nagyon kevesen tudják megengedni maguknak azt, hogy az egyik kereső személy kiessen a családban a gondozási munka miatt, amit nem fizetnek meg. Ezért nincs más opció, mint az idősgondozás állami intézményrendszerének a fejlesztése. " Egyetértek a fejlesztésekkel. De ugye nem gondolod, hogy innentől majd minden öreg gondozását (természetesen magasabb szinten, mit a Pesti úton!) az állam fizeti: Kell a fejlesztés, hogy ne a kórházakat vesztegessék meg a kedves gyermekek. De fizetni mindig kell. A szegények sem kapják majd ingyen. Te kis demagóg.
Agnieszka
2020. július 27. 05:32
Olcsóbb a családokat képessé tenni arra, h. gondoskodjanak az időseikről, betegeikről. A magyar költségvetésben egyszerűen NINCS annyi pénz, h. valamilyen minőséget képviselő állami megoldások finanszírozhatók legyenek. Látok állami, közvetve egyházi megoldást középsúlyos értelmi fogyatékosok ellátására, ez egy viszonylag "jó" hely, de a saját gyerekemet nem szívesen engedném oda. Többágyas szobák, eleve. Egyszerűen nincs magán szféra. Évtizedek óta látok el felnőtt, beteg gyereket, állami segítség semmi. Cca. 10 éve fokozatosan rosszabbodik a lányom állapota. Órákra még magára merem hagyni, de hosszabb időt nem mernék. Csak egy kevés külső segítség kéne, de nincs. A családi ellátást kéne forszírozni.
silenceCZ
2020. július 26. 22:16
azért azt tisztelem Ungár Péterben, hogy egy témát próbál végigvinni. Az nem érdekes, hogy nem értek vele egyet.Éreződik, hogy a téma komolyan foglalkoztatja. Lehet ezért mert Ő ellenzék, nem ellenség. Az ellenség egyes emberei hetente 15-20 témát hoznak elő, egyikkel sem jutnak semmire. A cél egyet rúgni a kormányon és jöhet a következő téma.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!