Bugyi

2020. július 06. 14:52

Bácskai János a polgármesterről közzétett gúnyrajzzal igen előkelő helyre ugrott a legalpáribb nőgyűlölő kormánypárti politikusok listáján.

2020. július 06. 14:52
Gulyás Erika
Népszava

„Amikor a politika eljut addig, hogy előkerül, vagy éppen lekerül egy női alsó, akkor már valami komoly baj van. A miniszterelnöki sajtóstáb például totálisan megbukott, amikor 2013-ban egy televíziós interjúban a riporternő nem titkoltan nem vett fel bugyit, amivel zavarba akarta hozni az ország kormányfőjét. Az eset a szomszédos Szerbiában történt. A felvételt utólag letiltották, de a híre így is terjedt, jó nagy blama volt.

Utólag már senkit nem érdekel, de tavalyelőtt, az országgyűlési választás után komolyan találgatták, hogy az Együtt párt – a szervezet megszűnéséhez is vezető – bukásában volt-e szerepe annak a ruhaszárítón lógó kis bugyinak, aminek fotójával az akkor még a párthoz tartozó Baranyi Krisztina megmutatta otthonát a választási kampányra készített, IKEA katalógust utánzó pártprogramban. Nyilván nem, de a bugyi-kérdés, konkrétan az azóta ferencvárosi polgármesternek megválasztott politikus most éppen méretesnek rajzolt alsóneműje megint meghatározó közéleti ügy lett. Ezúttal a bukásba beletörődni képtelen fideszesek jelképe.

A kerület korábbi vezetője, Bácskai János a képviselő-testületi ülésen a polgármesterről közzétett gúnyrajzzal igen előkelő helyre ugrott a legalpáribb nőgyűlölő kormánypárti politikusok Kövér László házelnök által vezetett listáján. Ráadásul most még perrel is fenyeget, mert egy momentumos jogász a tanácskozás idejére elorozta tőle a rajzot. Kíváncsian várjuk a bíróság döntését, hogy ez mennyiben korlátozta a véleménynyilvánítási szabadságát.

De ettől teljesen függetlenül ki lehet jelenteni, hogy bugyi kérdésében tényleg nagy a baj. Főként azért, mert a közéletben kirívóan kevés a nő, másrészt, mert aki mégis politikusnak áll, az számolhat vele, hogy a jobboldali pártokban működő nőtársak is ellene dolgoznak. Mindannyian mélyen hívő keresztény emberek ők, akik minden emberi gyarlóságra bűnbocsánatot remélnek. A másik megalázására ugyanúgy, mint ha több tízezer darabos gyermekpornó fotógyűjteménnyel buknak le.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2020. július 07. 15:48
SUMMA summarum: OSTOBA ELLENZÉK már olyan mélységekben jár, ahová mi már nem is látunk ! EZEKET nem lehet unterelni, pontosabban csak ők lehetnek önmaguk vetélytársai ott lent! A DILETTÁNS FŐPOLGÁRMESTER szerint a zsidó képviselők listázásának felvetése nem problem, a Kispesten történtek szintúgy elfogadható számára, mi több, Kispest polgármestere ama bizottság elnöke lehet,azaz kecskére káposztát, Újbuda polgármesterének Hitler méltatása, Mengeléről utca elnevezése, A VII. kerület polgármesterének a fehér keresztény emberek gyalázása, A VIII. kerület főztje, A IX. kerület polgármesterének képviselőtársát testületi ülésen történt lehülyézése,... CSAK KUSSOLHAT ama sötét oldal, és azt is laposkúszásban!
gyaloggos
2020. július 07. 14:47
ccccc! MERT lehülyézni egy képviselőt testületi ülésen, az a frankó! EMLÉKEZHETÜNK, Baranyi Krisztina egy képviselőtársára mondta mikrofonba egy ülésen, hogy "EZ hülye"! BIZONY, bizony!
Felvidéki MAGYAR
2020. július 07. 12:30
Rózsa Sándor : "Hi' be csúf!"
Esvány
2020. július 07. 11:18
A bugyizás február közepén hangzott el, méghozzá a most felháborodást színlelő Baranyi Krisztina szájából. Ugyanis korábban maga Ferencváros polgármestere ajánlkozott, hogy ne érdeklődjenek a költségvetés sorai iránt, inkább a bugyija tartalmát tekintsék meg, csak ne a képviselőtestületi ülésen. "Minden adatot, ami a közre tartozik, nyilvánosságra hoztam, de megértem, hogy a bugyimba is bele akar nézni, de akkor azt majd legközelebb személyesen próbálja meg intézni" - válaszolta a bunkó és alpári polgármester asszony képviselői felvetésre, de ez - érthető módon - akkor elkerülte a haladó nyilvánosságot. Most viszont a 444-től az Indexen át mindenféle együgyű kommunista közlönyökig Karácsony Gergely legfényesebb pillanatait idéző vinnyogás futott végig, miután utasításba kapták, hogy fel kell háborodni a Bácskai János, korábbi ferencvárosi polgármester asztalára kiragasztott rajzon. https://pestisracok.hu/egy-baranyi-krisztinatol-szarmazo-mondatbol-gyartott-a-cseledsajto-fideszes-szexizmust/ Hogy aztán ebből hogy lehet nőgyűlöletre asszociálni, vagy a női kvótákért siránkozni, azt a Népszava firkásza sem tudná megmagyarázni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!