Felpörgetnék Soros pénzszivattyúját

2020. április 29. 16:17

A spekulánsok jönnek-mennek, a befektetések, bankházak és pénzalapok maradnak.

2020. április 29. 16:17
Kiszelly Zoltán
Kiszelly Zoltán
Mozgástér blog

„Abba ne is menjünk bele, hogy az Európai Központi Bank (EKB) irányadó refinanszírozási kamata jelenleg 0%, míg betéti rendelkezésre állási kamata -0,5%, vagyis a befektető fizet, ha pénzt szeretne ott elhelyezni. Így van ez a tízéves német állampapírokkal is. A piac további csökkenést, vagyis a negatív tartományban maradó kamatokat vár.

Ha Verhofstadték 2,5 százalékos kamatát vesszük alapul, úgy ezermilliárd euró után már évi 25 milliárdot kéne fizetni, vagyis a befektetők pénze 40 év alatt térülne meg, miközben a kamatot »örökké« kéne fizetni. Három százalékos kamatnál a tőke 33 év alatt térülne meg, utána jönnének a befektetői prémium évek. A spekulánsok jönnek-mennek, a befektetések, bankházak és pénzalapok maradnak.

A Soros által példaként felhozott korábbi örökjáradék-kötvények némelyikét ráadásul – akár száz év múlva, de – vissza is fizették, így a kamat mellett a tőke is megtérült, holott alapjában nem ez lenne a konstrukció lényege. A 2,5% kamat éves törlesztője, a 25 milliárd euró nagyságrendileg akkora összeg, mint amit Magyarország a most kifutó hétéves költségvetési ciklus egésze alatt profitált..”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2020. április 30. 10:11
Megható az a tény, hogy a világban élő sok dollármilliárdos közül egyedül Soros Gyuri bácsi törődik önzetlenül Európával, Magyarországgal. Mi lesz velünk, ha esetleg elviszi a koronavírus, vagy az ördög.
Newman
2020. április 29. 21:55
Ezeket a "csodálatos", le nem járó kötvényeket csak felvenni kell, de soha nem kell visszafizetni!!! SE kamat, SE SEMMI B+!!! Hiányzik??? NYOMTASSATOK MÁSIKAT!!!:)))) Ha már tripla AAA-sok vagytok a semmire!!! A petrodollár árfolyama nem változott??!!!
Pelso j.
2020. április 29. 20:44
https://akk.hu/uploads/W7RxKmwX.pdf Itt vannak új barátaid, te szerencsétlen....
nemecsekerno_007
2020. április 29. 20:30
Mindig is csak segíteni akart nemzetünk filantrópja. Ne báncsátok mán. :)))))))))))) A Budapest-Belgrád vasút hamarabb megtérül. Vazz. Érdekes, amúgy hogy így finanszírozza az USA a geopolitikai játszmáit. Szeretnék én is filantróp milliárdos lenni. :))))))))))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!