A koronavírus és a webáruházban történő vásárlás – biztonságos?

2020. március 18. 21:33

A raktárakban a termékek napok vagy hetek óta érintetlenül pihennek, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy minden kórokozó elpusztul a felületükön ez idő alatt.

2020. március 18. 21:33
Kádár András
designmarket

„A koronavírus és a bolti vásárlás - biztonságos?

Rettegni teljesen felesleges. Érdemes körültekintőbbnek lenni, és fokozottan figyelni a higiéniára. Mivel a vírus elsősorban emberről-emberre terjed, érdemes kerülni azokat a helyeket ahol sok ember van kis helyen és egymás után fogdossák a tárgyakat. Egy klasszikus, nagy forgalmú áruház nem a legjobb hely ezekben az időkben, de a kézmosás és az odafigyelés sokat segít. 

A készpénzes fizetést érdemes kerülni, hiszen a készpénz felületén akár órákig is életképes lehet egy vírus. Az MNB gyűjti és fertőtleníti a készpénzt emiatt.

Mi a helyzet a webáruházakkal?

A webáruházban történő vásárláskor nem kell otthonról elmenned. Egy webáruházban nincs tömeg, és nem fogdossák a tárgyakat egymás után az utcáról betérő idegen emberek. A raktárakban a termékek napok vagy hetek óta érintetlenül pihennek, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy minden kórokozó elpusztul a felületükön ez idő alatt.

A termékeket csak a webáruház dolgozói kezelik és csomagolják, több rétegben. A doboz belsejében levő termék jó eséllyel hónapok óta nem találkozott emberrel, teljesen biztonságos.

A legjobb gyakorlat az, hogy ha a terméket előre kifizeted kártyával vagy banki átutalással.

A futárszolgálat biztonságos?

A futár cégek is kiemelten figyelnek a biztonságra ezekben az időkben. Ha egy futár beteg, nem mehet dolgozni. Ha nem beteg, nincs mitől tartani. 

A csomagok több mint 12 órát töltenek a gépjárművek rakterében, ami mindennek nevezhető, csak a vírus számára kedvező élettérnek nem. A hideg, a gyakori szellőztetés, a napfény ami éri a csomagokat pakolás közben, mind mind olyan tényezők melyek nem nevezhetők a vírusok kedvelt életterének. 

A legjobb gyakorlat az, hogy kerüld a készpénzes fizetést. Fizesd ki a terméked előre, így átvételkor gyakorlatilag minden emberi érintkezés elkerülhető, nincs készpénzforgalom sem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick89
2020. március 19. 08:45
A Kínából rendelt csomagokban nincs vírus? És te ezt el is hiszed?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!