Ki fog derülni, hogy sokkal jobb az nekünk, ha a Lánchídon nem járnak autók

2020. február 11. 07:50

A költségelvű lakbért felül kell vizsgálni, és korrigálva lesz. Tehát mondjuk Bayer Zsolt számíthat arra, hogy a lakása bérleti díja felül lesz vizsgálva. Interjú.

2020. február 11. 07:50
V. Naszályi Márta
444.hu

„Nemrégiben azt mondta, nagyjából végeztek az önkormányzati lakásbérletek átvilágításával, és az esetek 25-30 százalékában felmerült a gyanú, hogy visszaélés történt, de legalábbis megkérdőjelezhető a szerződés.

Nagyjából igen. De nem szeretnék senkit megtéveszteni, tehát nem arról van szó, hogy a szerződések 25-30 százalékát felbontjuk, csak ezekben az esetekben találtunk olyan dolgokat, amik miatt intézkedni kell. De ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy perre megyünk vagy felbontjuk a szerződést, vagy bármi ilyesmit, hanem hogy tisztába kell tenni a helyzetet. Ez is benne van a 25-30 százalékban. Vannak viszont olyan esetek is, ahol komoly jogsértést találtunk. Az önkormányzat megkárosítását.

Ilyen eset például, hogy van olyan lakos, aki több lakást is bérel, és az egyiket rövidtávú lakáskiadásra használja?

Ilyenek is vannak, igen.

Bayer Zsolt, aki 32 ezer forintért bérel egy 48 négyzetméteres önkormányzati lakást a Várban, az önkormányzati választások után arról beszélt, hogy attól tart, az új kerületvezetés megpróbálja kirakni otthonából. Megnyugodhat most?

Nincs ilyen szándék pillanatnyilag, hogy felbontsuk vele a szerződést. Viszont azt látni kell, hogy mondjuk például a költségelvű lakbérekkel kapcsolatban törvényi kötelezettség, hogy minden évben felül legyen vizsgálva, hogy valójában mennyi az önkormányzat költsége a bérlakásaira, és a költségelvű lakbért minden évben korrigálni kell annak alapján, hogy mennyi a valós költség. Mert hiszen a költségelvű azt jelenti, hogy annyit fizetsz nekünk a lakásért, amennyibe nekünk kerül az, hogy fenntartjuk.

Jelenleg mennyit fizet a költségelvű lakást bérlő lakó egy négyzetméterért?

425 forint plusz áfát. Az biztos, hogy a költségelvű lakbért felül kell vizsgálni, és korrigálva lesz. Tehát mondjuk Bayer Zsolt számíthat arra, hogy a lakása bérleti díja felül lesz vizsgálva.

Áremelést terveznek?

Nem tervezünk növelést, a felülvizsgálat után, a kijött számok alapján fogjuk meghatározni a költségelvű lakbért. Azt azért nem gondolom, hogy kevesebb lesz.

Kiderült már, hogy mit vitetett el autóval a városházáról a kerület korábbi polgármestere, Nagy Gábor Tamás?

Valószínű, hogy nem iratok voltak, hanem könyvek. Az még vizsgálat tárgyát képezi – mert a különböző leltárak meg emlékek kicsit ellentmondanak egymásnak – hogy ebből mennyi volt a sajátja, mennyi volt az, amit polgármesterként ajándékba kapott, mennyi volt az, amiért mondjuk az önkormányzat fizetett. Tehát ha tippelni kell – nyilván nem tudom, hogy mi volt azokban a dobozokban – én azt valószínűsítem, hogy ezekből a könyvekből hazavitte azokat, amiket szeretett volna.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 227 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2020. február 12. 12:39
Bayer önkormányzati lakásban lakik!? Megfizettetném vele visszamenőleg a megemelt bérleti díjat. Mi az, hogy egy ilyen uszító senkiházi kihasználja, hogy jó hosszú a szaros nyelve és szinte semmiért lakik egy frekventált helyen lévő Önkormányzati lakásban!? Egy cseppnyi tisztesség szorult volna bele el sem fogadta volna, hisz így jogtalan előnyöket élvez.
Krupp Skya
2020. február 12. 10:53
"Mentők vitték kórházba Ujhelyi Istvánt, sokáig eltarthat a felépülése" Karácsony engedi felépülni?
Akitlosz
2020. február 11. 21:03
Cikkcím: "Ki fog derülni, hogy sokkal jobb az nekünk, ha a Lánchídon nem járnak autók" Cikk: "Bayer Zsolt, aki 32 ezer forintért bérel egy 48 négyzetméteres önkormányzati lakást a Várban" Egy árva szó nincsen a cikkben arról, ami a címe. Durva csalás és átverés, amit a Mandiner művel a kattintásokért. Ez nem újságírás, ez bűnözés.
enes
2020. február 11. 19:44
Ha ő az ötödik, ki volt az első, második stb.?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!