A saját vesztére tör a kormány?!?

2020. február 18. 12:25

Éles bevetés előtt feltétlenül írassanak a géppel pár Fidesz-közleményt, ezen a téren humánintelligenciailag még kiaknázatlan lehetőségek vannak.

2020. február 18. 12:25
Miklósi Gábor

„A közleményből a stratégiáról egyelőre nem sok konkrétum derült ki, de az igen, hogy a Pannon Egyetemen a miniszter előrevetítette: 2030-ra az MI a magyar GDP 14 százalékát teremti majd elő. A stratégiát még jóvá kell hagynia a kormánynak, és akkor töltik majd fel a kormany.hu-ra.

Én a kormány helyében azért még meghánynám-vetném párszor ezt a dolgot. Palkovics miniszter ugyanis megnevezett pár területet, ahol az MI fokozott térhódítása várható. Vannak ártatlannak tűnők, mint például

az arcfelismerés,
az állapotfelmérés,
a röntgen,
a meghibásodásra utaló zajok azonosítása mezőgazdasági gépeken,
vagy a közlekedés.

Említett neccesebbeket is, mint a

zene írása,
festmények készítése
és a versírás.

Én azért itt javasolnám, hogy az éles bevetés előtt próbaképpen feltétlenül írassanak a géppel pár Fidesz-közleményt, sőt, adják kölcsön más pártoknak is, mert napi szintű felhasználóként ezen a téren még humánintelligenciailag is érzékelek kiaknázatlan lehetőségeket. Ha viszont már készségszinten megy a gyurcsányozás meg a diktatúrázás, jöhet a mesterséges intelligencia első komoly tesztje, ami a mai kultúrkampfos időkben nem is lehet más, mint hogy költőként megkapná-e a Térey ösztöndíjat.

Az MI előtt rögtön adódna a következő, még keményebb megmérettetés: vajon elfogadja-e?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bokros Birka
2020. február 19. 23:47
Humán intelligenciailag és balliberális oldal! Lóbroki Ákos, Varnyú elvtárs, Bagó mama és a többiek. Ezek a tőröl metszettek mindig megtudnak nevettetni. :D :D Traktoros és esztergályosból lett baloldali értelmiség. :D:D
annamanna
2020. február 19. 02:57
A mesterséges intelligenciák sajnos meglepő gyorsan kötnek ki az antiszociális, pszichopátiás megnyilvánulásoknál, tehát összességében nem igazán vicces a téma. RÉMISZTŐ dolgok amiket ROBOTOK mondtak https://www.youtube.com/watch?v=0ixsFh-zMpQ A Google Fordító Ijesztő Válaszai https://www.youtube.com/watch?v=LmlldXPsYwA A Google Fordító Megjósolta a Notre Dame-i Tragédiát? https://www.youtube.com/watch?v=kXo-sT0f6nQ
puszika
2020. február 18. 21:43
Miklósi elvtárs! Ugye te amúgy egy SEMMIRE SEM HASZNÁLHATÓ ROBOT VAGY? Olyan TAMAGOCSI!!!!!! Nem kell hozzá sok üres memória eszköz! Lerí rólad!!
Palepoli
2020. február 18. 21:34
Ez a csávó még nem pusztult bele a magyargyűlöletbe?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!