Azért jöttél, hogy zavarj bennünket? – A 444 esete a miseborral

2020. január 07. 21:07

Tiszta szerencse, hogy létezik a 444, mert így a kultúraellenes nihilizmus nem alaktalanul lengi be a nyilvánosságot, hanem napról napra torzabb és torzabb formában ugyan, de mindig testet ölt.

2020. január 07. 21:07
Czopf Áron
Czopf Áron
Vasarnap.hu

„Tiszta szerencse, hogy létezik a 444, mert így a kultúraellenes nihilizmus nem alaktalanul lengi be a nyilvánosságot, hanem napról napra torzabb és torzabb formában ugyan, de mindig testet ölt. Legutóbb azzal idézték meg a barbárság ősszellemét, hogy egy zavaros és tudálékos cikkben röhögték körbe a 2020-as budapesti Eucharisztikus Kongresszus mottóját. 

A cikk apropója az volt, hogy nemrég a rendezvény időpontját jelző visszaszámlálót helyeztek el a Mátyás templomnál a „Találkozz Jézussal Budapesten!” – felirattal. A 444 szerzője előtt rögtön le is pergett az élete, mint írja, a felirat bizonyára a végidőkre, Jézus második visszatérésére utal és ijesztő azok számára, akik „eddig nem éltek Istennek tetsző életet”.

E sommás megállapítása után a szerző át is tér a Jelenések könyvére, hiszen ezek szerint 2020-ban Budapesten rendezik meg az apokalipszist. Ezzel a nyilvánvaló ostobasággal gargarizálva a szerző végül azt a megállapítást köpte az olvasók képernyőire, hogy bizonyára „a misebor zavarhatta meg a budapesti Eucharisztikus Kongresszus marketingeseit”, mert „nem hatásos pénisznövelőt, működő hajnövesztőt vagy kivételesen busás befektetési lehetőséget, hanem személyesen és konkrétan Jézus Krisztust” ígérik reklámjukban.

A 444 ezen a ponton engedelmet kér, és jobb szeretné, ha az evilágiság feszesen önmagába zárt terében élhetné az életét ahelyett, hogy mindenféle obskurus prófécia beteljesedése sújtaná a magyar fővárost. (Ennek a vágynak a szimbóluma a cikkben említett pénisznövelő és a hajnövesztő szer.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. január 08. 16:07
A 444 CIKKIRÓÓJA EGYSZERŰEN ÉS FOGALMILAG NEM TUDJA(!!!) MI AZ EUCHARISZTIA!!! EZÉRT KEVERI ÖSSZE(!) AZ ESZKATOLOOGIKUS JÉZUS MÁSODIK ELJÖVETELÉT E FÖLDRE AZZAL A JÉZUSSAL AKIT MINDENNAP MAGUNKBA "ÖLELHETÜNK" A SZENTOSTYÁBAN--ÉS A SZENTMISÉBEN ÁTVÁLTOZTATOTT, TRANNSZFIGURÁLT BORBAN-- AZAZ: AZ EUCHARISZTIÁBAN KÖZÉNK ÉRKEZŐ "ÉLŐ JÉZUSSAL". ÉS ILYEN TUDAT-, ÉS ISMERETHIÁNYOS ÁLLAPOTBAN OHNE ZSINEG TUDÁLÉKOS-OKOSKODÁLYOS CIKKET MERÉSZEL(!) BÖFFENTENI A 444-EN MINDENKI SZÁMÁRA AKI VALAMELYEST IS ÉRT A SZENTSÉGTAN DISZCIPLINÁJÁHOZ, MINDENKI SZÁMÁRA KITÁRVA.MEGMUTATVA: TÖK-TÁJÉKOZATLAN A TÉMÁBAN, AMELYRŐL NAGY NAGABIZTOSSÁGOSAN GÚMYOLÓDVA "ÉRTEKEZIK"". ÉS PERSZE HALOVÁNY GŐZE NINCS ARRÓL MENNYIRE HÜLYE AHHOZ, AMIRŐL OKOSKODVA ÉRTEKEZIK, NO EZ NAGYON-NAGYON JELLEMZŐ. kB. ÚGY ÉS OLYANNYIRA MINT GYY.FLETÓ LEGENDÁS RENDSZERES BÉRRMÁLOZÁSA. EZÉRT NAGYION IGAZ AMIT CZOPF IR TÖBBEK KÖZÖTT, HOGY: "A tények kedvéért érdemes leszögezni, hogy az Eucharisztikus Kongresszus attól eucharisztikus, hogy nevében is a katolikus egyház talán legközismertebb tanítására és szentségére – az oltáriszentségre – hívja fel a figyelmet. Jézus szavai szerint: „Ez az én testem, amely értetek adatik: ezt cselekedjétek az én emlékezetemre.” Erre utal a kongresszus szlogenje a találkozás lehetőségével. Lehet, hogy rá kellett volna keresnie a tisztelt szerzőnek, aki a Megváltóval való találkozást sokat sejtető módon csak apokaliptikus keretek között tudja elképzelni." És amiről peesze a 444-es gúnyolódó NAGYTUDÓSNAK HALOVÁNY GŐZE, ezért mutatja meg a NAGYVILÁGNAK: "EMBEREK! SEGGHÜLYE VAGYOK abban amiről irok, DE NEM SZÉGYELLEM! LÁSSÁTOK ÉS IZLELJÉTEK!!! imé!!!
Sulammit
2020. január 08. 12:47
Elolvastam Szily cikkét. Sajnos úgy szól, hozzá a Jelenések könyvéhez, hogy egy büdös kukkot sem ért belőle. De az egész cikke, cinikus és zavaros. Az pedig, hogy pénisznövelővel indít, nyilván Grécziről jutott az eszébe, vagy tüzetesebben megvizsgálta a sajátját.
Sulammit
2020. január 08. 12:22
a vérbíró hithű katolikusként kezdte pályafutását Szegeden, ahol diákkorában a Mária Kongregációnak, illetve a Magyar Cserkészszövetségnek is a tagja volt, de életpályája váratlan fordulatot vett: előbb belépett a Nyilaskeresztes Pártba, majd a Magyar Kommunista Párt Központi Vezetőségének Ifjúsági Titkárságának a Magyar Cserkészszövetség vezetőiről készített titkos névjegyzékében mint kommunista párttag találjuk a nevét – feltehetőleg ekkor már beépített emberként tevékenykedett. ............................................................................................ A későbbek során, 1956-tól – rossz híre miatt – Kádárék nem engedték bíráskodni, így 1957 és 1960 között ügyvédi tevékenységet folytatott. A kétezres években hunyt el, a fent ismertetett körülmények között. Örök tanúságul annak, hogy miként lehet valaki a saját vétkének legnagyobb áldozata, és hogy milyen az, amikor a bűn – már az evilágon – önmagában hordja a büntetését.
Sulammit
2020. január 08. 12:16
Kerényi Lajos atyával készült másik interjú. Az egyik szobában odaléptem egy idős emberhez, megfogtam a kezét, és mondtam neki, hogy nem akarom zavarni, de én vagyok itt a lelkipásztor, Lajos atya, csak köszönteni szeretném. Senkire se erőltetem rá az utolsó szembenézés lehetőségét. Először összefüggéstelenül, zavartan beszélt, levegő után kapkodott, fel akart ülni. Segítettem neki. Láttam, hogy nagyon vívódik önmagával. Aztán már fel akart állni. Ebben is segítettem. Kitámogattam a folyosóra, és még mindig nem értettem, mit is akar. Egyszer csak összeszedte magát és megkérdezte: – Mi a véleménye Olti Vilmosról? – Hú, mondom. A vérbíróról? Aki annyi embert ártatlanul megöletett, börtönbe záratott, Mindszentyt életfogytiglanra ítélte? Aki annyi kárt okozott a hazámnak? – Ne mondja, hogy vérbíró – kiáltotta sírva. – Én vagyok Olti Vilmos! – Megrendítő volt látni. Átölelt. Meggyóntattam, feloldoztam, megkapta a betegek szentségét. Hatalmas lelki tehertől szabadult meg. Csak úgy rázta a zokogás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!