Az Európai Unió válaszúthoz érkezett

2020. január 07. 09:25

Sikerült egyértelmű politikai felhatalmazást kapnunk a nemzetek Európájának képviseletére.

2020. január 07. 09:25
Hidvéghi Balázs
Hidvéghi Balázs
Mandiner hetilap

Hidvéghi Balázs írása a Mandiner hetilap 2019-es évértékelő összeállításából

 

2019 legfontosabb történése számomra a májusi európai parlamenti választás volt, hiszen ebben két minőségben közvetlenül is érintett voltam: egyrészt a Fidesz kommunikációs igazgatójaként, másrészt a pártszövetség egyik jelöltjeként. Azt hiszem, az elmúlt évek kormánypolitikájának a visszaigazolása is volt az a kimagasló, európai szintű rekorderedmény, amelyet a Fidesz–KDNP-lista kapott ezen a szavazáson.

Az Európai Unió válaszúthoz érkezett. A szabad nemzetek együttműködésén alapuló eredeti útjáról el akarja téríteni a szélsőliberális, nemzetközi baloldal, és egy végletesen központosított, a szabad gondolkodást és véleményalkotást a politikai korrektséggel gúzsba kötő új brüsszeli világot akar létrehozni. A kampánycsapatban dolgozó bajtársaimmal közös, személyes sikeremnek tekintem azt, hogy óriásit nyertünk ezen a választáson, és így sikerült egyértelmű politikai felhatalmazást kapnunk a nemzetek Európájának képviseletére.

Sikerült egyértelmű politikai felhatalmazást kapnunk a nemzetek Európájának képviseletére

Annál is fontosabb ez, mert egyre inkább két világkép csatája bontakozik ki az Európai Parlamentben is. Vannak a hagyományos keretekben gondolkodó, a hagyományos értékeket fontosnak gondoló erők, és ellenük lépnek fel azok a globalista, szélsőségesen liberális politikusok, akik minden korábban ismert keretet, értéket és hagyományt megkérdőjeleznek. Tagadják vagy relativizálják Európa keresztény örökségét, támadják és kifigurázzák a nemzetet, elvetik a hagyományos családmodellt, a férfi és nő kapcsolatára épülő házasságot, a tradicionális nemi és társadalmi szerepeket. Sokszor érzi úgy az ember, hogy már minden vélt vagy valós kisebbségi csoport fontosabb nekik, mint a többséget adó mindennapi európai emberek képviselete.

Nagy megtiszteltetés azért dolgozni Brüsszelben és Strasbourgban, hogy a magyarok hangját és érdekeit minél jobban megjelenítsük. Fontosnak érzem azt is, hogy az EP-ben zajló vitákat közérthetően bemutassuk itthon minden magyarnak.

És egy személyes szál a végére: nagyon büszke vagyok négy kisiskolás gyerekemre és testvérem négy gyerekére, akikkel idén nyáron közösen körbebringáztuk a Balatont.

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2020. január 07. 17:26
Globális provincia maradunk - e ?
Kup Lung
2020. január 07. 17:01
Európai USA-t az EU-ban nem támogatja szinte senki. Tehát itt igen könnyű dolga lesz a Fidesznek. Az hogy megvédenek minket az európai USA-tól az nagyszerű de itt arról van szó hogy ebben e kérdésben a Fidesz beállt a hosszú tömött sorba. Ez az ésszerű is, nincs itt akkora EU identitás sehol hogy ezen rugózzanak az EU-ban. ---- Az hogy a DK itthon azt kommunikálja hogy EU USA kell és lesz is az egy politikai fogás ami minden elemében az ellenkezőjét akarja mutatni mint amit Fidesz tesz. De tényleg senki nem akarja ezt jelenleg. Meg ugye azt is mondja a DK hogy EU-s minimálbér meg EU-s ilyen olyan szociális dolgokért küzd és meg is lesz. Ebből sem igaz semmi . Senki nem akarja ezeket a befizetők közül hisz nekik kéne finanszírozni a szegényebbeket. Más oldalról nem is elvárható konkrétan ilyen finanszírozás másoktól. Tehát ezek meg a DK döglött dakota lovai . Szóval az egész kampánya hazugságra épült. Éppen most írt erről Bauer. Na nem volt nehéz ezeket tudni csak DK-soknak lehet furcsa az önbecsapás. ----- Azon csodálkozom hogy ilyen körülmények között (ennyi ferdítés, félrebeszélés ) még egész nagy az EU támogatottsága nálunk. Valószínű a többi alternatívában meg egyáltalán nem hisznek a magyarok. Helyesen.
Fideath
2020. január 07. 16:47
"Nincs semleges ma, csak a mesében. Valahova húz mindenki." ----------------------- Lehet hogy nincs olyan aki 100%-ban semleges, de a kinevezésnél legalább TÖREKEDNIÜK kéne erre. Ha egy jelöltnek valamilyen párthoz közvetlenül kötődő tevékenysége van, vagy volt, esetleg valamelyik parlamenti pártnak a tagja vagy az volt, akkor azt NEM JELÖLJÜK. Ilyen egyszerű. Keresünk olyat helyette akinek nincs egyértelműen nyilvánvaló párthovatartozása. Polt Patkánynál ezt nem tartották fontosnak, volt Fidesz-tagként simán kinevezték a Főügyöszség élére. Domokos Patkánynál még ennyire sem adtak a látszatra, őt közvetlenül a Fidesz parlamenti frakciójából ültették az ÁSZ élére. Vagyis Fideszesként kezdte ellenőrizni a Fideszt, és MIT AD ISTEN, nem is talált soha semmi szabálytalanságot. Mondhatnánk hogy biztos inkompetens lúzer aki nem veszi észre a szabálytalanságokat. Na de az ellenzéknél a legapróbb pontatlanságokat is észreveszi és azonnal a lehető legsúlyosabb büntetést szabja ki. Ez a jogállamiság szembeköpése.
Pelso j.
2020. január 07. 14:53
Hol volt érthetően és tömören kinyilatkozva a választási kampányban, médiában, plakátokon, hogy a választó szavazatával felhatalmazást ad pl ennek a figurának a " nemzetek Európájának képviseletére?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!