A jobboldal számára megnyerhetetlen kultúrkampf

2019. december 12. 20:06

A jelenkori európai társadalom immár két évszázada úgy van berendezve, hogy a tehetségesek zömét balra húzza.

2019. december 12. 20:06
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Facebook

„Rossz szájízzel követi az ember a kibontakozó budapesti színházi csatát, és nem tud ebben az ügyben teljes mellszélességgel kiállni az elvbarátai mellett. Fél mellszélességgel sem. Aztán belebotlik egy cikkbe, ami a childfree, magyarán önként vállalt gyerektelen életmód iránti toleranciáról és elfogadásról szól, és akkor egy pillanat alatt megérti, hogy miről is szól ez az amúgy a jobboldal számára megnyerhetetlen kultúrkampf. Azért megnyerhetetlen, mert bár nekünk van igazunk, ők ebben jobbak. Tehetségesebbek. Nem véletlenül van így, hanem szükségszerűen. A jelenkori európai társadalom immár két évszázada úgy van berendezve, hogy a tehetségesek zömét balra húzza. Néhány erős tehetség persze a jobboldalon is marad, de azok szinte mind magányosak. Szükségszerű ez is: a jobboldali tehetségnek a jobboldali tehetségtelenekhez nem tud köze lenni, és ha megmarad jobboldalinak, a baloldali tehetségesekhez sem tud köze lenni. A baloldalon ott van a tehetségesek színes, eleven, forgatagos köztársasága, a jobboldalon pedig a tehetséges magányosok, akik a baloldali tehetségesek ellen jó ha fél szívvel hajlandók csatába menni, vagy még úgy sem.

És akkor pofán vág ez a childfree dolog. És a napnál világosabbá válik, hogy az a baloldali kultúra, ami a ránk köszönő jólétben a szemünk láttára kiteljesedett, és most a színházak szabadságáért indul ütközetbe, a mélyben valójában önfelszámoló, önmagát dekonstruáló kultúra. Szakralitás nélkül, gyerekek nélkül, biztos pontok és kapaszkodók nélkül. Európa mai baloldali kultúrája a semmibe hanyatlás szabadságának kultúrája. És már megindult az a népesség, amely egyáltalán nem childfree, amely a mi tehetséges, színes baloldali kultúránkat leváltja valamire, amiről nem tudjuk még, milyen lesz, csak azt, hogy újra születnek majd gyerekek. Mert az élet nem hagyja magát dekonstruálni.

Már megszülettek azok az európaiak, akik megélik ezt a nagy átalakulást. Csak bele ne pusztuljanak, az összes szabad színházaikkal együtt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 363 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mucsay
2019. december 13. 18:30
egyébként azt nem mondta hogy éssel kezdi a napját mert az igazi újságírás mégiscsak balodali?
Tatulus
2019. december 13. 17:02
Na, az efféle "jobboldali elkötelezettektől" ver ki a víz! Ha már a jobboldal "barátainak " is ez a véleménye, jobb, ha feladjuk! Na, nem! Ez a Bencsik - nem tudom miért - de megpróbálja valamiféle önfeladásra bírni a jobboldalt, illetve annak kultúráját - ami azonos vele! Más már megírta itt a véleményét a ballibes oldal öntömjénező bandájáról! Igen, keményen fel kell lépni, a nemzetellenes, nemzetbecsmérlő, cinikusan magyarellenes darabokat játszó színházak állami támogatását megvonni, akárcsak a keresztény erkölccsel ellentétes nézeteket hirdetőket! Tartsa el őket a piac! Sokkal több pénzt kell fordítani az ellenkezőjére, mert nagyon kiszorította őket a libsi-bolsi banda összefonódása!
redgreg
2019. december 13. 16:01
Iszonyat unalmas már ez a picsogás. Milyen baloldali kultúrfölény? Hol? Nem látom. Vagy Gárdonyi, Wagner, Munkácsi stb nem a magát nemzetinek nevezett oldalhoz sorolta magát? Ja hogy ja de. Aranyostúl, mindenestűl majdnem. Igazából baloldali "kultúrfölény" onnantól van, hogy elvonultunk picsogni, hogy jaj jaj jaj. Ha ki se megyünk a csatatérre, akkor persze hogy ők nyernek, aki nem megy ki a meccre az instant veszít. Csak jó lenne már ezen túllépni, és felfogni, hogy ez nem így megy. Kiállni, és végre kimondani, amit Mr. Irdatlan mond a Hihetetlen családban: mit meg nem tesznek a középszer piedesztára emeléséért. Az, hogy lehányjuk a vásznat nem impresszionista festészet még ha belülről jön akkor sem. És ezt mondjuk már ki. Ne középszerű Was Albertekre hivatkozzunk, mint jobbos írókra, amikor ott van Márai, vagy Fekete. Önként mászunk bele a pofonokba, mert még azt se merjük felválalni, hogy mi a jobboldali művészet. Mert jaj Hitler is realista képeket festett. Meg a Mein Kampf is betükből állt. Na elmegy a sok picsogó a francba...
kaltran
2019. december 13. 15:40
Az ún. tehetségek azért húznak a baloldalhoz, mert ez a világ már rég óta arra nevel, hogy "valósítsd meg önmagad", keresd magadban a mást, az átlagtól eltérőt, az izgalmasat, az érdekeset, próbáld ki bátran a járatlan utakat, kvázi éld ki kalandvágyadat. Csakhogy ha jó belegondolunk, ez nem más mint Pandora szelencéjének felnyitása, ahonnan sátáni erővel tör elő az ifjonti hévből előbb utóbb pusztító aberrációvá váló "önmegvalósítás". Azaz maga a Sátán. "Dönts le minden szobrot és katedrálist (lásd Chile) kifordítjuk sarkából a világot". És akkor az is egyértelművé válik, hogy a szabad önmegvalósító baloldali tehetségből kommunizmus, kultúrmarxizmus, genderizmus, szabdkőművesség válik. Nem mai probléma ez. Ady rajcsúrozott, hogy a tehetséges ifjak nem kapnak stipendiumot Párizsba, mert az a csökött szóköpő vén jezsuita, - Apponyi Albert, - nem ad nekik (mint miniszter). Apponyi erre azt mondta, arra adok stipendiumot, ha NEM akarnak Párizsba vonulni művészkedni. Nyilván látta milyen fellegek tornyosulnak onnan. Egyben reménykedhetünk. Abban, hogy nem vették észre, valami inci-finci kis semmiség még ott lapul, beszorult abba a szelencébe. A Remény.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!