Ki herélte ki az elkommunistásodó San Franciscót?

2019. augusztus 05. 20:40

San Franciscóban már betiltották a műanyag szatyrokat, a szegfűszeges cigit, a palackvizes és a kólaautomatákat, a kisállat-kereskedéseket, az aranyhal-tartást és az álarcos bálokat.

2019. augusztus 05. 20:40
Joe Bob Briggs
Taki Magazine

„Na, mostmár San Francisco az e-cigit is betiltotta, mert a városi önkormányzat egyik képviselője rájött, hogy egyesek még mindig mernek személyes döntéseket hozni a saját életükkel kapcsolatban. Pedig már három évtizede próbálnak megszabadulni ezektől az emberektől, csak hát vannak páran, akik képtelenek tanulni.

Talán ha egy éve írtam arról, hogy San Francisco megtiltotta a szőrmebundákkal való kereskedést, amivel nem javítottak az állatok helyzetén, ellenben a 19. század óta működő vállalkozásokat tettek tönkre. Sajnos nem igazán tudok évente 52 cikket írni arról, hogy épp mit tilt be San Francisco. Már betiltották ugyanis a műanyag szatyrokat, a szegfűszeges cigit, a kólaautomatákat, a palackos vizes automatákat, az utcai stickballozást (márpedig ez utcai játék), a kisállat-kereskedéseket, az aranyhal-tartást, az álarcos bálokat, s azt, hogy megengedd a kutyádnak, hogy menet közben kidugja a fejét a kocsiablakon. Jóval régebben megtiltották, hogy a McDonald’s Happy Meal-menüjéhez ajándék játékot adjanak. Számos amerikai tagállam van, amelyekre San Francisco időnként szankciókat vetett ki, így a városi alkalmazottak nem utazhatnak városi pénzen Arizonába, Kansasbe, Mississippibe, Észak-Karolinába, Tennessee-be, Alabamába, Kentuckyba, Dél-Dakotába, vagy hazámba, Texasba. (Ami nekem rendben van – nem igazán szeretném, hogy valami kiherélt kaliforniaiak véletlenül beüljenek egy rodeóra, majd feljelentést tegyenek az ENSZ-nél állatkínzás miatt.) (…)

San Francisco mindig az a hely volt, ahol nem szabályokat hoztak, hanem áthágták őket. Nem kértek engedélyt és nem kértek megbocsátást sem. A város mindig menyország volt a szokatlan életstílusok, szokatlan vélemények és a szokatlan viselkedés követői számára. Azon tűnődök, vajon Hunter S. Thompson, aki gyakori látogató volt itt, mit gondolna a bűzbombák betiltásáról, tekintve, hogy mindig szerette a robbanóféléket, de főleg azokat, amelyek hangosak voltak és bajt okoztak. (…)

Bizonyos módon San Francisco lassú megőrülése önkorrekciós mechanizmus, tekintve, hogy idővel annyiféle csoport mutat majd be annyiféle más csoportnak, olyasféle életstílus-módosításokat követelve, amelyek végül a Megfelelő Élet egészséges mintadarabjait alkotják meg, hogy az egész félsziget valami olyasmivá válik, mint a Szovjetunió 1965-ben, már ha szerencséjük van, de ha nem, akkor olyasmivé, mint Venezuela 2019-ben. A társadalommérnökök fajtája arrogáns fajta, akik addig járatják a szájukat és addig szabályozgatnak, míg az utolsó képrombolót is kiherélik és bebörtönzik. Kivégezni nem tudják, mert éppenséggel betiltották a temetőket is.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
heroes_never_die
2019. augusztus 06. 17:09
Az utcai "megkönnyebbülést" vulgo szarást azonban nem tiltották be. Az egykori gyönyörü város, SF ma az USA egyik legmocskosabb településévé avanzsált az utcán lakó hajléktalanok miatt (Los Angeles is amúgy). https://www.youtube.com/watch?v=ld6qYJe4pRs https://www.youtube.com/watch?v=JYFTjxAXCYA
Claudius1
2019. augusztus 06. 14:05
https://index.hu/kulfold/2019/08/05/pet_palack_san_francisco_repter_tiltas/
lhotx
2019. augusztus 06. 10:06
Ideje, hogy tanuljunk néhány új kifejezést! pl. „birodalmi kényszer”
mokány
2019. augusztus 06. 08:58
Ez jár nektek a szövetségért Stalinnal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!