Önálló Oktatási Minisztériumot

2019. augusztus 22. 11:11

A Fidesz hagyjon fel értelmiség- és tudásellenes politikájával, átalakítás helyett a mainál több forrást adjon a felsőoktatásnak.

2019. augusztus 22. 11:11
Jobbik
MTI-OS

„A Jobbik megdöbbenve és felháborodással értesült arról, hogy sajtóhírek szerint az Orbán-kormány a teljes magyar egyetemi világot a Palkovics-minisztérium alá akarja rendelni. Mindez különösen annak fényében mutatja döbbenetesen a Fidesz tudás-, értelmiség- és tudományellenes politikáját, hogy szeptember elsejétől kezdi meg működését az MTA-tól leválasztott kutatóhálózata is, szintén az Innovációs és Technológiai Minisztérium akaratának megfelelően. A Jobbik véleménye szerint ezt az átszervezési döntést azonnal vissza kell vonni, és végre az oktatási területnek saját minisztériumot kell felállítani, már csak azért is, mert szakmai és politikai meggyőződésünk szerint a közoktatás és a felsőoktatás ügyét nem lehet egymástól elszakítva kezelni és fejleszteni.

Az oktatási rendszernek olyan képességeket és tudást kell közvetítenie, amely a 21. századnak megfelelő képesítéseket ad, illetve a felgyorsult sebességű technikai és informatikai fejlődéssel is lépést tart. A Fidesz hagyjon tehát fel értelmiség- és tudásellenes politikájával, és a tervezett átalakítás helyett juttasson a mainál több forrást a felsőoktatásnak, és adjon végre 21. századi válaszokat a kor kihívásaira! A Jobbik, mint megújult nemzeti néppárt, a szabad és független gondolkodásra, véleményalkotásra alapértékként tekintő polgári-konzervatív gondolatkör alapján minden esetben az értelmiségi létforma szabadsága, függetlensége mellett foglal állást. A Jobbik hosszú ideje hangsúlyozza, hogy az önálló Oktatásügyi Minisztérium felállítása, az egyetemi oktatók európai-színvonalú bérezése ugyanúgy elodázhatatlan lépés, mint a térítésmentes helyek számának növelése, a hallgatói ösztöndíjak emelése és a kollégiumi hálózat átfogó fejlesztése.”

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2019. augusztus 25. 05:47
SSSSNÁJDER TAMÁS LEGYEN AZ ÚJ MINISZTER, Ő ÚGYIS RÖVIDESSEN SZABADÚSZÓ STÁTUSBA POTTYAN, OSZT' MAJ' RÁÉR....MEG EGYÉPKÉNT IS LERI ROLLA AZ INTELLEKTUÁLISSS BUKÉÉÉ....MINT A GUÁNÓ..KEMÉNYEN VASSTAGON...LERAKÓDÁSBÓL KIFOJÓLAGOSSAN...UGYI.
Héja
2019. augusztus 22. 20:01
Inkább önálló kisegítő iskolát a Jobbiknak....
KannibálTatárÚr
2019. augusztus 22. 17:09
ÖNÁLLÓ JOBBIKOT!!!!
nyugalom
2019. augusztus 22. 15:28
Érdekes,hogy a tagság nélküli pártvezetők milyen gyakran követelnek, felszólítanak! Dettike, timike, stb.!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!