Miért vagyunk ellenzékiek?

2019. július 23. 08:33

Ha úgy gondoljuk, hogy egy normális országban az emberek „hasznuk” szerinti kategorizálása nem oké, akkor el kell gondolkoznunk azon, hogy talán nem csak a Fidesznek vagyunk az ellenzéke.

2019. július 23. 08:33
Merker Iván
Mérce

„Azonban érdemes feltennünk a kérdést: ha így gondolkodunk, tulajdonképpen miért is vagyunk ellenzékiek? A Mindenki Magyarországa tizenkét programpontja közül a tizenkettedik az »illegális« bevándorlás megfékezését tűzi ki (mintha ez jelenleg egy valódi probléma lenne), és kijelenti, hogy csak az jöhessen Magyarországra, »akire valóban szüksége van a hazának.«

Ezek szerint a Mindenki Magyarországa nem is annyira mindenkié: ez a tejjel-mézzel folyó, jogállami, eurós, felzárkózó paradicsom sajnos csak a »hasznos« embereket látja szívesen. Aki nem hasznos, azt nyilván valahogy kint kell tartani, ugye. Ne legyenek illúzióink: ez a kint tartás erőszakkal történik, erőszakkal próbálták és próbálják »megoldani a menekültválságot« a humánus és emberséges uniós vezetők is, legfeljebb nem Röszkénél, hanem az emberi jogokra még ennyire sem érzékeny afrikai milíciák meg diktátorok segedelmével. A New York Times szerint ez a modell áll Trump embertelen bevándorláspolitikája mögött is. De persze, ennél sokkal fontosabb, hogy Ursula von der Leyen egyszer mondott valami emberségeset. És akkor még a kormány hétgyerekes családanyákról szóló talking pointján gúnyolódik a művelt ellenzéki közvélemény...

Komoly vitákat lehet folytatni baloldali vagy liberális szempontból, hogy van-e, illetve hol van a bevándorlás limitje. Azonban egy magára valamit is adó baloldali vagy liberális elveti, hogy emberekre csupán hasznosságuk alapján tekintsünk, hiszen ezzel megkérdőjelezzük méltóságukat.

De miért is fontos nekem, aki azt hiszem, még csak nem is jártam soha Hódmezővásárhelyen, hogy mit gondol a helyi polgármester és gyermekfegyelmező-in-chief? Hát mert, előbb vagy utóbb, el kell dönteni, miért is vagyunk mi ellenzékiek. Ha csak azért, mert elítéljük a korrupciót, vagy jobb esetben a hatalom teljes kisajátítását is, nos, akkor valószínűleg jó lóra teszünk a Janiczak Dávidokkal és a Márki-Zay Péterekkel. Ha azonban az igazságos társadalmat nem egymással versengő Döbrögik uralmaként képzeljük el, ha úgy gondoljuk, hogy egy normális országban az egetverő rasszizmus, emberek »hasznuk« szerinti kategorizálása és még annyi minden nem oké, vagy akár csak nem menő dolog a fizikai erőszak nyílt propagálása, nos, akkor el kell gondolkoznunk azon, hogy talán nem csak a Fidesznek vagyunk az ellenzéke.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Esvány
2019. július 23. 16:43
"... csak az jöhessen Magyarországra, »akire valóban szüksége van a hazának. Ezek szerint a Mindenki Magyarországa nem is annyira mindenkié" Erre egyedül jöttél rá, nagyonhülye? Történelemből fel voltál mentve? Nemzetünk színe-java nem azért harcolt törökkel-tatárral, némettel, muszkával, hogy mindenféle sehonnai jött-mentek martaléka legyen az ország! Mi akarjuk eldönteni, hogy ki jöhessen be őseink örökségébe, és cserébe elvárjuk, hogy vállaljon velünk sorsközösséget, tartsa tiszteletben a magyar nemzetet, a magyar kultúrát és a magyar törvényeket.
puszika
2019. július 23. 16:33
A hangzatos szavakból már Mindenkinek elege van Magyarországon ! Ti azt hiszitek mindenről beszéltek Merker! Egy nagyon fontos tényezőről azonban SOHA! Egy országot MŰKÖDTETNI KELL! Még pedig jól! A mantrákkal már tele a padlás meg nagyon unjuk már! De a gazdasági kérdésekről egy megveszekedett gondolat sem hagyja el a szátokat. MERT TÖKLÁMPÁK VAGYTOK HOZZÁ!!! Üres kamrának meg bolond a gazdaasszonya!!!
zakar zoltán béla
2019. július 23. 11:04
A Jércze haszonállat, s ti kik valátok?
IV. Fawkes
2019. július 23. 09:38
Köcsög vagy te, nem ellenzéki...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!