Ruszkik haza?

2019. június 30. 11:45

Arra módfelett kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a Sziget Fesztiválon. Szerintem kiderül majd, hogy a Beatles-t is Orbán alapította.

2019. június 30. 11:45
Mátyás Győző
168 Óra

„Csak nem? A Volt Fesztiválról is ki kell zavarni az oroszokat? De hát mintha mostanában éppen behívnánk őket. Történetesen ugyanaz a férfiú, aki a Volton vetített videóban, amelyik a »30 éve szabadon« című emlékévhez készült, fiatalemberként hazaküldi őket. Úgyhogy a fesztiválon inkább annak a meredek tézisnek a népszerűsítése zajlik, hogy Orbán Viktor 1989-ben egyedül verte ki a szovjeteket az országból. »Minden ködbe veszett. A múltat eltörölték, az eltörlés műveletét elfelejtették, a hazugság valósággá lett.«*

Kétség sem fér hozzá, hogy a Papa Roach meg a Quimby rajongói nyilván rettentően élvezik a meglepetés-videót. Csodálom is, hogy nem zúg a Vik-tor, Vik-tor.

A hatalom az állami intézményekben, az általa ellenőrzött nyilvánosságban persze már régóta ezt a történelemigazítást műveli. Akkor is, ha pontosan ismerik a valós tényeket, ha tudván tudják, mi az igazság. Pruck Pál képe mellett végig ott virított Dózsa László (1942 -) neve a plakátokon; a leghősebb pesti srác. Énlopás. »Tudni és nem tudni, tudatában lenni a teljes igazságnak, s közben gondosan megszerkesztett hazugságokat mondani«.*

Az emlékév pedig jó alkalom arra, hogy még intenzívebben formálják át a történelemi emlékezetet, még radikálisabban írják át a múltat. »Aki uralja a múltat – hirdette a Párt jelmondata –, az uralja a jövőt is; aki uralja a jelent, az uralja a múltat is.«*

Arra módfelett kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a Sziget Fesztiválon. Szerintem kiderül majd, hogy a Beatles-t is Orbán alapította.

* Idézetek George Orwell 1984 című regényéből.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Oldgóbé
2019. július 01. 10:28
Gusztustalan hülye fasz ez a Győző.
Európai téridő
2019. július 01. 09:41
Ha ezzel a partizánakcióval a rendező ifjú titánok azt akarják demonstrálni, hogy mára milyen romlott lett OV, akkor tényleg nagyon melléfogtak Mátyás elvtárs! Bűnrossz tanácsot kaptak tőletek, öreg balfék harcosok!
Venn
2019. július 01. 09:05
Győzi, hülyébb vagy a sokéves átlagnál......
Peter8811
2019. június 30. 23:15
Nagy tévedés, hogy Orbán miatt mentek haza az oroszok, meglátták a Friss Lóbeltet és azt mondták, ha ilyen a Friss szar, milyen lehet a a másnapos szar, csak nem mint a Mátyás Győző? Dá, Da japfoje matty! Pászívá tavarisi! Erre hazamentek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!