Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Régen tényleg léteztek Fidesz-árvák, azokat gyűjtötte be a Fidesz

2019. június 21. 18:13

Még annyian vannak, amennyit innen látni: fel lehet még velük tölteni pár szerkesztőséget az egykori Simicska-birodalom romjain.

2019. június 21. 18:13
Fekő Ádám
Azonnali

„Nagyjából 2014 óta tér vissza rendszeresen valamelyik párt vagy politikus azzal a gondolattal, hogy itt az ideje nem csak az ellenzéken ragadt szavazókat megszólítani, hanem határokat átlépve behúzni a kiábrándult fideszeseket, szaknyelven Fidesz-árvákat.

Ők azok a mitikus szcéna Magyarországon, akik még az 1998-as polgári konzervatív Fideszre rakták le a voksukat, Európát egy hagyománytisztelő és vallásos kontinensként képzelik el, leülnek vitázni a baloldallal és a liberálisokkal is, hisznek a keresztény értékekben, a tisztességes versenyben és a sokszínűségben, és úgy általában véve szeretnek beülni egy belvárosi vagy még inkább bécsi kávéházba egy jó tejszínhabos kávéra. 

Őket akarja bevallottan megszólítani például a Momentum főpolgármesterjelöltje, Kerpel-Fronius Gábor, utalt erre Puzsér Róbert, de kevésbé egyértelműen kijelentve a Jobbik is ezt próbálta átvinni a nagy néppártosodási projekttel. A probléma az, hogy ezek az úgynevezett Fidesz-árvák nem léteznek.

Vagyis persze kicsit túlzás, mert léteznek: Jeszenszky Géza havonta ad interjút a Magyar Narancsnak arról, hogy mennyire nem ért már egyet Orbán Viktorral, Tölgyessy Péter rendszeresen elemzi négy-ötrészes cikkekben a NER töredezettségét, Navracsics Tibor talán már maga sem érti, miért tér ki reflexből az összes pártjával kapcsolatos kínos kérdés elől, mellé pedig néha megérkeznek olyan hirtelen fontossá vált emberek, mint a KDNP-ből kilépett Lukácsi Katalin, vagy persze Márki-Zay Péter, aki valamiért még mindig azt hiszi, hogy Hódmezővásárhely behúzása után sorba állnak az irodájánál a Mindenki Számára Hiteles Jelöltek megverni a Fideszt az ország többi részén is.

Ha az ember csak újságot olvas, valóban úgy tűnhet, hogy a Fideszből kiábrándult réteg egy szabadon lebegő társaság most, akik politikai árvaként nem is tudnak hova szavazni. Csakhogy a média szereti ezt felfújni: jó bulvárosan tök jó történet eladni a megtért állampolgárt, aki rájött, hogy tudnák kívül a Gonoszt szolgálta éveken keresztül, kicsit reményt ad az ellenzéki érzelmű olvasóknak is, de sajnos az a helyzet, hogy ezek az emberek nagyjából annyian vannak, amennyit innen látni. Fel lehet még velük tölteni pár szerkesztőséget az egykori Simicska-birodalom romjain, de tényleg ennyi.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Európai téridő
2019. június 23. 09:26
A balfékek ezt is el...nem is kicsit, nagyon, amikor kormányon voltak. Hiba volt Fletónak pökhendiskednie OV-val a 2006-os vita során, hiába kért utólag elnézést. Ez a pökhendiség a balfék médiában is az akkori "ellenzékkel" szembeni túlzott arroganciát eredményezett. És erre jött a kiszivárogtatott őszödi beszéd és a négy évig elhúzódó hacacáré.
gapinthebreath
2019. június 22. 23:08
Nagyon téved a szerző abban, hogy kevesen vannak, akik jobb híján szavaznak a Fideszre. Valójában értelmiségi támogatóinak (már akik még megmaradtak) és ex-támogatóinak kb. 80%-a simán átszavazna egy konzervatív, atlantista pártra, ha lenne ilyen. A többi szavazójuknál persze nem lenne ilyen az arány, de ott is buknának támogatottságot bőven. A baloldal töketlenségét elnézve egyébként lehet, hogy épp egy ilyen formáció jelentene a legnagyobb veszélyt a Fideszre, ha az elégedetlen baloldali szavazók dacosan átszavaznak rájuk. Egy ilyen pártnak nagyon is lenne helye a magyar politikai térképen.
Pneumaticus
2019. június 22. 21:54
Nagyon veszélyes a Fidesz=szélsőjobb skatulyázás. Ha jobber vagy és fideszes, akkor kb. az emberiség ellensége vagy. Készülhetnek a lágerek, megsemmisítő táborok, Recsk, Hortobágy. Sajnos ez itt már volt egyszer.
mucsay
2019. június 22. 18:23
tisztázzunk néhány dolgot. részemről, macchiato espresso. itthon leginkább. fidesz fanclub tagságom pedig ideiglenesen szüneteltetem, akármilyen csúnyákat is mond rám a párt, mert nem hiszem hogy a neokon-cionista irány a helyes. de nem falcolok le, itt vagyok és a halálba untatok mindenkit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!