Titkolná a Fidesz a korrupciót

2019. június 28. 12:05

Ez éppen annak a bizonyítéka, hogy Magyarországon komoly problémák vannak a korrupcióval.

2019. június 28. 12:05
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„Az Európa Tanács korrupcióellenes szervezete, a GRECO tegnap mutatta be a 2018-as évről szóló jelentését, amelyben a parlamenti képviselők, a bírák és az ügyészek lehetséges korrupciójának megelőzésére fókuszált.

A jelentés ismételten nem tartalmazza a magyarországi adatokat, mert a Fidesz kormány továbbra sem járul hozzá a GRECO által készített jelentés publikálásához. Magyarország mellett kizárólag a nyomokban sem demokratikus berendezkedésű Fehéroroszország volt az, amelyik nem járult hozzá, a róla szóló adatok publikálásához. A jelentés Magyarországról részleteket nem közöl, annyit azonban elárul, hogy Magyarországon a korrupció elleni küzdelem nem üti meg az elégséges szintet.

A Fidesz kormányzat úgy akarja a magyarországi korrupcióról szóló híreket és információk szintjét alacsonyan tartani, hogy mindent megtesz azok elhallgatásáért. De a kormányzati és önkormányzati korrupcióról szóló hírek hiánya, különösen a kormányzati médiában, éppen annak a bizonyítéka, hogy Magyarországon komoly problémák vannak a korrupcióval:

Elsősorban a kormányzati korrupcióval, amely elsősorban az uniós pénzek lenyúlására épül fel, másodsorban az önkormányzati mutyikkal, amelyek a kormányközeli kis-és középvállalkozókat jutalmazzák hűségükért. És utoljára, de nem utolsósorban az ügyészség korrupciójával, amely Polt Péter legfőbb ügyész tétlenségében merül ki.

Mindent meg fogunk tenni európai szinten, hogy az Európai Bizottság programjában a korrupció elleni küzdelem kiemelt szerepet kapjon, hogy ismét legyen a Bizottságnak antikorrupciós jelentése, valamint, hogy az Európai Főügyészség hatásköre Magyarországra és Lengyelországra is kiterjedjen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 281 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2019. július 02. 08:56
MI AZ APÁDFASZA KATIKA? MIJA 'ZAPÁD HÜTTKÓROS FASZA???
Peter8811
2019. június 30. 09:30
MR.miss Mixer.
justiceforhungary
2019. június 29. 16:01
az ördög lánya
noge
2019. június 29. 15:06
Én meg követelem a botmixert anyádnak és neked. Bár anyádnak már késő, de te nehogy szaporodjál. Elég sok bajunk van a kártékony fajtáddal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!