Facebook és társai: a konzervatívok nem veszíthetik el a következő kultúrcsatát

2019. május 27. 20:15

Ma a nemzetállamoknak fel kell lépniük a cenzúra ellen és meg kell védeniük szuverenitásukat a techmultik totalitárius nyomulása ellen.

2019. május 27. 20:15
Megadja Gábor
Megadja Gábor
The American Spectator

„A Facebook & Co. szerint Paul Joseph Watson, Laura Loomer, Milo Yiannopoulos, David Horowitz és sokan mások veszélyes, erőszakos »szélsőségesek«. Ugyanakkor a radikális iszlamistáknak, mint a Muszlim Testvériség vagy a Hamasz, bérelt helye van a Zuckerbert-galaxisban, és  David Duke Fővarázsló eláraszthatja a Twitterét a zsidó világösszeesküvésről. Ez az egész nevetséges.

Az egyetlen ok, amiért a konzervatív hangoknak el kell hagynia a közösségi média nagyobb platformjait, az az, hogy egyébként valóban veszélyesek – legalábbis veszélyesek a legújabb baloldali totalitarizmusra. Elérték, hogy megválasszák elnöknek Donald Trumpot – és talán 2020-ban megint hatékonyak lesznek. Vitathatatlanul ők a jobboldal leghatékonyabb hangjai, és a főáramú konzervatívoknak ki kellene állniuk mellettük. (…)

Ha a konzervatívok harcolni akarnak a Szilícium-völgy digitális Szovjetuniójával, akkor nem a szabad piac tankönyvi érveivel kell előállniuk.

A Facebook és más techóirások nem szentek. Attól lettek sikeresek, hogy személyes adatokat adtak el harmadik félnek. Ez pedig már elég ok lenne arra, hogy kivizsgáljuk, figyeljük és szabályozzuk őket.

Ma a nemzetállamoknak fel kell lépniük a cenzúra ellen és meg kell védeniük szuverenitásukat a techmultik totalitárius nyomulása ellen. Trösztellenes intézkedéseket kell hozni, a Facebookot fel kell darabolni, és rá kell kényszeríteni, hogy tisztelje az állampolgárok alkotmányos jogait – vagy pedig kiadónak kell tekinteni, ennek jogi és etikai vonzataival együtt. A nemzeti törvényeknek szabályoznia kell a közösségi médiát, és meg kell védenie a szólásszabadság alkotmányos jogát.

Reménykeltő, hogy Donald Trump rajta tartja szemét az ügyön. Támogatni kell ebben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2019. május 28. 14:57
Nem ismerem a The American Spectator-t, nem tudhatom, vannak-e a Megadja-íráshoz hasonlók, ill. milyen színvonalat képviselnek. Ez a cikk tűlogikával: 10/10.
mucsay
2019. május 28. 14:38
ennek mindenről a hamasz meg a palesztin terroristák jutnak eszébe, és mindenhol nácikat lát. ez is csak egy.
justiceforhungary
2019. május 28. 10:09
Sztálin reinkarnációja Cukrosvili
Senye Péter
2019. május 28. 06:52
Túlkapása esetén a Facebookot is le lehetne kapcsolni egy időre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!