Európa: legyen!

2019. március 27. 07:11

A kérdés eldőlhet, hogy Európa lesz vagy nem lesz.

2019. március 27. 07:11
Borsodi Attila
Borsodi Attila
Magyar Nemzet

„A kereszténydemokrata politikus félelmei azonban mára beigazolódtak, Nyugat-Európában ma már több tízmillió iszlámhívő bevándorló él többnyire elszórtan, de egyre nagyobb egybefüggő közösségeket alkotva. Sokan közülük nyitottak a radikalizmusra, a no-go zónákban párhuzamos társadalmakat építettek ki, és minimális hajlandóságot sem mutatnak az együttműködésre, nemhogy az asszimilációra. A jóléti – ma még többségi – társadalmak közben a megszerzett, törékeny gazdagság bűvöletében élnek, megtagadják a keresztény gyökereiket, és jellemzően nemet mondanak a család intézményére és a gyermekvállalásra is.

Így mára éppen a hetven évvel ezelőtt a szovjet megszállástól és elnyomástól féltett Kelet- és Közép-Európa, benne természetesen Magyarország lehet a kereszténység védőbástyája a kontinensen. Nálunk ugyanis Isten házában nem gördeszkapályák és szórakozóhelyek ütnek tanyát, hanem a templomok maradnak a vallásgyakorlás központjai. Sőt, a meglevő templomok felújítása mellett újak is épülnek. A kormány támogatja a keresztény egyházakat, és jelzésértékű az is, hogy a kabinet több tagja fontosnak tartja részvételét a júniusi csíksomlyói pápalátogatáson.

A közelgő európai parlamenti választásnak ezért óriási a tétje, az elvilágiasodott, multikulturális, bevándorláspárti erők néznek szembe a nemzetek Európájának gondolatát támogató, a keresztény kultúra védelmét fontosnak tartó, migránsellenes közösségekkel. Az a kérdés is eldőlhet, hogy Európa lesz vagy nem lesz. Hát legyen!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vadakat terelő juhász
2019. március 27. 09:17
"Magyarország lehet a kereszténység védőbástyája a kontinensen. " Akkor jól nézünk ki , mi keresztény európaiak. A Fidesz nem keresztény párt, mert nem tartja be a keresztény vallás legalapvetőbb törvényeit. Korruptak, idegen és szegény ellenesek, még a magyarok között is viszályt szítanak...... Magyarország nem keresztény ország .mert kevesebben vannak a hívő katolikusok .
Bitrex®
2019. március 27. 07:50
Off topic, de azért kicsit ideillő: Tegnap Bécsben 15 fős tömegverekedés volt egy Burger King falatozóban, vasrudakkal, baseball ütőkkel, de még egy balta is előkerült. Igazi szép multikulti társulat volt, indiai, csecsen, afgán, török, cseh(?), osztrák (nyilván csak papíron) résztvevőkkel. Ugye nem akarjuk, hogy Budapesten is mindennaposak legyenek az ehhez hasonlók. https://www.krone.at/1889806
balbako_
2019. március 27. 07:33
Aki járt már Prágában láthatja templomban pénzváltó üzemel. Ki is van írva "money-changer".
Edvind Johnsson 4.0
2019. március 27. 07:25
A birkák mindig többségben vannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!