Miként zárnak ki egy pártot a nemzetközi pártcsaládjából? Kérdezzék Orbánt!

2019. február 26. 08:29

Orbán Viktor egészen bizonyosan emlékszik arra, hogy tartalmi különbségek miatt nemigen rúgnak ki egy pártot egy politikai családból.

2019. február 26. 08:29
Eörsi Mátyás
Eörsi Mátyás
HVG

„Orbán Viktor egészen bizonyosan emlékszik arra, hogy tartalmi különbségek miatt nemigen rúgnak ki egy pártot egy politikai családból, különösen akkor nem, ha a párt erős, és kormányon van. De Orbán Viktor egészen bizonyosan arra is emlékszik, hogy miként tud ez a kép megváltozni akkor, ha az eltévedt bárány immár nem egyszerűen az értékeket semmibe vevő politikát visz, hanem durva támadással illeti saját pártcsaládjának egyik fontos vezetőjét. Persze, súlyát, jelentőségét, így politikai hasznát (és veszélyeit) tekintve Haider nem mérhető Orbánnal. Másfelől Lambsdorff sem mérhető Junckerral. Harmadrészt könnyen jön a gondolat, hogy Juncker már a múlté, pedig nem, még nem az. Ő az Európai Bizottság elnöke. Vajon Manfred Webernek és mindazoknak, akik a helyére pályáznak, eszükbe jutott, hogy ma Juncker, holnap ők? Hogy a csodába ne jutott volna eszükbe.

Ezzel az Orbán által sem feledett emlékkel járulok hozzá ahhoz az elmélkedéshez, vajon mi történik manapság az EPP-ben!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2019. február 27. 19:23
Miként dugott a muterom Rákosi Mátyással? Kérdezzék csak meg őt!
flesh ripper
2019. február 27. 09:23
Az eorsivel egy bordában szőtt, lelkileg, morálisan kilúgozott, amortizált rongyemberek, reggeltől estig, Orbán és Magyarország pusztulásáról álmodoznak. Mint az a 90 éves hajléktalan, aki 50 éve, immár, hetente 10 számsorral lottózik s a sorsolások közötti napokban, éjszakákon a főnyeremény elköltésének módjairól sóvárog, ezek a salakanyag-lények is, Orbán pusztulásával, bukásával kelnek, fekszenek 30 éve!
írmag
2019. február 27. 08:39
Nem ártana - legalább a gyerekek miatt - kolomppal a nyakadban sétálnál!
Akitlosz
2019. február 26. 22:46
Van egy olyan ideiglenes körülmény, hogy választási kampány van. És ilyen időszakokban a politikusok még inkább meg szoktak veszni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!