Disznó éve

2019. január 08. 07:39

Orbán Viktor visszavonhatatlanul globális szereplővé vált, döntő fontosságú lehet a 2019-es esztendő.

2019. január 08. 07:39
Bogár László
Bogár László
Magyar Hírlap

„Magyarország ma egy viszonylag békés és alapvető trendjeit tekintve sikeres pontja ennek az örvénylésnek, de láthatólag nem mindenki örül ennek. Orbán Viktor számára, aki most már nemcsak az európai beszédtérben játszik meghatározó szerepet, de visszavonhatatlanul globális szereplővé vált, döntő fontosságú lehet a 2019-es esztendő. Az európai parlamenti választások megmutatják majd, hogy az először Orbán Viktor által használt koherens elbeszélési mód milyen eséllyel lehet Európa egésze számára adekvát narratíva. A karácsony előtt zajló parlamenti obstrukció és „csinált” forradalom egyúttal azt is megmutatta, hogy a „nem létező” globális hatalmi szuperstruktúra nagyon is létezik, s nem habozik a szó szoros értelmében bármilyen eszközt igénybe venni pusztító céljai megvalósítása értelmében. A magyar társadalom többsége ugyan egyelőre tisztában van e destruktív törekvések valóságos természetével, de éppen elég magunkkal hurcolt történelmi teher válhat, pontosabban tehető tudatosan társadalmi robbanást kiváltó szikrává. 

A 2019-es év tehát próbája lesz majd annak, hogy mik is a nemes és lovagias létkarakter valóságos esélyei ebben a káosz felé sodródó „szép új” világban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2019. január 09. 08:23
Újhelyi éve
brabant89
2019. január 09. 03:22
"Orbán Viktor visszavonhatatlanul globális szereplővé vált" Aha, azért lesz az idei a disznó éve. Azért nem szép dolog ez, Bogár elvtárs, a Szeretett Vezetőt disznónak nevezni.
annamanna
2019. január 09. 00:21
Bogár úr számára egy másik csemege: http://www.blikk.hu/blikk-tv/aktualis/nostradamus-joslata-magyarorszagrol-2019-re-csapas-katasztrofa/qk2lq09
annamanna
2019. január 08. 23:41
Ha Bogár szereti a szimbolista összeesküvés-elméleteket, a háttérhatalmi konteókat, akkor itt van ebben a stílusban egy csemege: A The Economist 33. különkiadása: A Világ 2019-ben. http://churchofgod.hu/content.php?act=A-The-Economist-2019
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!