A sikeres gyávák éve lesz 2019 is?

2019. január 01. 14:31

Minden autoriterbe hajló rezsim igénybe veszi a türelmet, az ítélőképességet és az idegrendszert.

2019. január 01. 14:31
Böcskei Balázs
Azonnali

A kultúrharc kérdése tehát odaát (is) csekély érdeklődést vált ki, nem az tartja egyben, illetve mozgásban a jobboldal táborát. Az érintettek nem a politikai közösség érdekében „csinálják a műsort”, hanem valakik ellen. A Szakács Árpád-félék nem a jobboldali kultúrateremtés igényéről beszélnek, és nem új kánonokat kívánnak megteremteni – már amennyiben az lehetséges lenne –, hanem ki akarnak zárni a politikai közösségből szerzőket, művészeket, gondolatokat és mindent, amit ők maguk sem értenek.

Márpedig abból jó pár akad, lásd Szakács kortárs művészetre – és annak bármely ágára – vonatkozó „műértéseit”. 2019-ben a néha már időtlennek tűnő NER-ben az előbbiekhez hasonló hangulat vár ránk.

Minden autoriterbe hajló rezsim igénybe veszi a türelmet, az ítélőképességet és az idegrendszert. Ennek következtében magam sem tudok tanácsot adni a jövőre nézve – már, ha egyáltalán kellene ilyet tennem –, nem tudom, miként fogok eljárni, amikor ismét egy szerkesztőséggel kevesebb lesz, amikor kiderül a kedvenc bögrémről, hogy Soros-ügynök és amikor egzisztenciák sorsa a még szorosabb politikai lojalitás meglétének függvénye lesz.

Vagy amikor a közelgő kampányok hangulata odáig fokozódik, hogy az érzelmeknek és az irracionalitásoknak új mértékegységet kell találnunk.

Hogyan fogunk majd akkor viselkedni? Kiderül.

Egyelőre elégedjünk meg ennyivel, és kívánjon boldog új évet az, akinek az ilyen 2018-as évet követő hasonló 2019-hez kedve van.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Esvány
2019. január 02. 08:51
"A Szakács Árpád-félék ... ki akarnak zárni a politikai közösségből szerzőket, művészeket, gondolatokat és mindent, amit ők maguk sem értenek." Hülye vagy kisfiam, szövegértésből elégtelen! Szakács Árpád csupán azt tette szóvá, hogy "művészetük" elnyomásáról hazudoznak azok, akik közben két marokkal szedik fel az állami támogatásokat. Erre jössz, és tovább tódítod ezt az otromba hazugságot! A méltó büntetés az volna, ha a kormány valóban AZT TENNÉ, amivel vádoljátok! Hátha leszoknátok a hazudozásról...
áfonya
2019. január 02. 05:48
Ez a videó megmutatja a magyar ellenzék viselkedését. Teljesítményük szégyen a magyar parlament számára. Hála a Magyar Televízió (MTVA) operatőrének - aki ott volt, hogy minden mozdulatot filmezzen, így nem tudnak később a történésekről hazudni - megmutathatjuk Önnek, hogy mi történt, és mi a célja. Kívánságuk megtörtént, a Facebookon élő élő közvetítésüknek köszönhetően a hamis vádjaikkal együtt készített videóik az internetet felkeltették, és híreket írtak. Kíváncsi, hogy ez a videó mennyire fog szárnyalni. Valószínűleg nem, mert megmutatja az igazi arcukat. Kérem, ossza meg, hogy mindenki láthassa, hogyan manipulál a bal oldalon a nézők. Ugyanaz, mint a kommunizmusban. https://www.youtube.com/watch?v=3KzpT5i5O-w&feature=share&fbclid=IwAR2KaoziSXM8JEWYYidOoCh91X5JXZeS7wdB5oFIuu8BfzUGeIBQaMkuLew
Peter8811
2019. január 02. 05:39
A ti rendszeretek Pöcskei fosztóképzőbe hajlott Földtelenítés, nyugdíjtalanítás, nincstelenné tevés. A Lenini bolseviktyúk lépés taktikáját alkalmazva. A bolseviktyúk Lendvai Ildikó még mindig kukorékol. Il Diko olaszul matracot jelent. :)))))))
IV. Fawkes
2019. január 02. 05:17
Számotokra a sikertelen hülyék éve lesz 2019 is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!