Közlemény Zsurzsán Anita plágiumairól

2018. november 04. 16:18

Zsurzsán Anita több, nálunk megjelent cikkében is forrásmegjelölés nélkül emelt át bekezdésnyi szövegrészeket más, nem magyar nyelven megjelent cikkekből.

2018. november 04. 16:18
Jámbor András
Jámbor András
Mérce

„2018 október 29-én kaptunk arról jelzést, hogy rendszeres vendégszerzőnk, Zsurzsán Anita egy tudományos konferencián felolvasott szövegében több más szöveggel való hosszas egyezés fedezhető fel.

A jelzés után két független szakértővel egyeztettünk, majd arról győződtünk meg, hogy Zsurzsán Anita több, nálunk megjelent cikkében is forrásmegjelölés nélkül emelt át bekezdésnyi szövegrészeket más, nem magyar nyelven megjelent cikkekből.

Zsurzsán Anitával beszéltünk a történtekről, majd azt a döntést hoztuk, hogy az eddig nálunk megjelent cikkeit elérhetetlenné tesszük, a helyükön ez a közlemény fog megjelenni. Zsurzsán Anita cikkeit határozatlan ideig nem közöljük.

Továbbá a szerkesztési eljárásainkat felülvizsgáljuk annak érdekében, hogy a jövőben kiküszöbölhessük a hasonló eseteket.

Olvasóinktól és az érintett szerzőktől ezúton is elnézést kérünk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cfortyone
2018. november 05. 13:00
https://www.facebook.com/anita.zsurzsan a ronda karvalyorru kurva :D
Ján Fortunák
2018. november 05. 10:20
"egy tudományos konferencián felolvasott szövegében" Micsoda? Tudományos konferencián előadni szoktak (szabadelőadás!), nem felolvasni.
Korrupt Kornél
2018. november 05. 10:07
Figyelj Jámbor! Ismerős neked ez a név: Garamvölgyi Flóra? Nos lopott ő is írásokat, egyhez lelkesen asszisztált a "MUOSZ" is. Bár e hölgy beállítottságát nem ismerem, de a kleptomániát elkezdte... És tudod, már nem csak az antilop, lop már a balllibsi sajtómunkások tömege is.
Biivisz
2018. november 05. 09:14
Nocsak, nocsak. Nagyon nem tudok azonosulni (és most finoman fogalmaztam) a mérce szellemiségével, de a Zsurzsán átal írott orbitális ostobaságokat olvasva, minden alkalommal az jutott eszembe: "Nem ciki ez Jámboréknak?" Nos, úgy tűnik, de! A plágium vádja csak azért tűnik hihetetlennek számomra, mert az írásokhoz, amiket e szerencsétlen csajszi neve alatt közöltek még túl sok ész sem szükségeltetik. Egy nyolcadikos gyerek simán össze tudna dobni ilyen fogalmazásokat néhány előre megadott kliséből a - szintén megadott - kulcsszavak behelyettesítésével. Szegény - úgy tűnik - ennyire korlátolt, hogy még erre sem volt egyedül képes. Fordítania már nem kellett, a google megtette helyette. (Lehet hogy ezért volt néha kissé érthetetlen, amiket írt?).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!