Vakvágány – innen ne tovább!

2018. május 11. 11:35

Számunkra nincs elfogadható magyarázat, ha hitéleti szolgálatot végző idős és magas tekintélyű református embereket is eléri az indulat, a gyűlölködés.

2018. május 11. 11:35
Raoul Wallenberg Egyesület
OS-MTI

„Fájdalommal és megdöbbenéssel figyeltük azt a hírt, hogy egy horvátországi püspököt, a Magyarországi Református Egyház Zsinati világi elnökét és az egyház egy tanácsnokát inzultus érte az országgyűlési képviselőkre váró tüntetők részéről. Számunkra nincs elfogadható magyarázat, ha hitéleti szolgálatot végző idős és magas tekintélyű református embereket is eléri az indulat, a gyűlölködés.

Az indulat, amely a tüntetésen a jelenlegi hatalmat fricskázta, nyilvánvalóan túllépett ebben az esetben egy határt és sokat ártott a tisztességes vélemény formálóknak is. Akkor is, ha ez egy elszigetelt jelenség volt. A szabad véleményformálás fontos része a működő demokráciáknak,de nem lehet megalázó és félelemkeltő!

A Raoul Wallenberg Egyesület elnöksége szolidáris az inzultust elszenvedőkkel és azt üzeni EDDIG ÉS NE TOVÁBB...!”

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2018. május 12. 14:55
Minden értelmes, tisztességes megnyilvánulásnak örülni kell, mert ez ad reményt a fölülemelkedésre az egyéni sérelmeken és az együttműködésre fontos ügyekben, amire olyan nagy szükség lenne.
tango47
2018. május 11. 16:06
Hát nem igazán tolonganak az elítélő nyilatkozatokkal a ballibsik.
Rasdi
2018. május 11. 14:01
Nem azért méltatlan, és elfogadhatatlan, mert "hitéleti szolgálatot végző idős és magas tekintélyű református embereket" érte az inzultus, hanem azért, mert személyesen semmi olyat nem tettek, amivel rászolgáltak volna. Csak "ott voltak". És pusztán avval, hogy ott voltak, mások se szolgáltak rá semmilyen inzultusra. akkor se, ha nem végeztek semmilyen "hitéleti szolgáltatást", esetleg idősek se voltak, és nem voltak "magas tekintélyűek" (egyébként szerintem inkább "nagytekintélyűek", a "magas" jelzőt egyre inkább használják a "high" szerinti olyan értelemben is, ahol a magyar nyelv inkább más kifejezést használ, pl. "jó minőség", "nagy nyomás").
nyugalom
2018. május 11. 13:33
Az ellenzék hol van a kiállásban? Feltüzelték, valakik fizették ezt a csordát - az ellenzék ellen tüntettek elsősorban, mégis behúzódtak gyorsan a Házba és sunyitanak! Nos, ilyenek a zsigeri komcsik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!