Kézitusa

2017. december 19. 09:08

Őcsény példája is mutatja, hogy az ország amúgy békében ellenne a maga gondjaival, örömeivel az agresszív kormánypropaganda nélkül is.

2017. december 19. 09:08
Szerető Szabolcs
Magyar Nemzet

„Vasárnap a Tolna megyei Őcsényben időközi polgármester-választást tartottak, mert nemrég legálisan nálunk tartózkodó menedékkérők tervezett üdültetése miatt indulatos jelenetek játszódtak le a faluban, ezek hatására lemondott a településvezető. Fülöp Jánost nagy fölénnyel újraválasztották; az állítólag durva kampányban és a régi-új polgármester nyilatkozataiban nem nagyon bukkant fel sem Soros György, sem a migránskérdés.

Ehelyett szegénységről, szociális tűzifáról és a vidék mindennapjait meghatározó egyéb kérdésekről folyt a szó. Vagyis olyan témákról, amelyeket a kormány és a média általa uralt túlsúlyos része minden jel szerint tabuként kíván kezelni, különösen a választás előtt. Ezek helyett és a szocialista kormányok korrupciós gyakorlatát új szintre emelő tevékenységéről a figyelmet elterelendő kínál cirkuszt a Fidesz a népnek sorosozással és a migránshisztéria táplálásával. Persze a kampányban cirkusz mellé kenyér is kell: lassan nem lesz olyan rászoruló, nyugdíjas, óvodás, iskolás széles e hazában, aki ne kapott volna a területileg illetékes fideszes képviselőjelölt nevével, arcképével ékesített tojást, cukorkát, ajándékcsomagot. (Ezekkel az akciókkal legalább közvetve elismeri a kormánypárt, hogy Magyarországon még mindig stabil és nagy a szegénység.)

Őcsény példája is mutatja, hogy az ország amúgy békében ellenne a maga gondjaival, örömeivel az agresszív kormánypropaganda nélkül is. A legújabb nemzeti konzultáció, a képmásával illusztrált kampány után Soros György is felvette a kesztyűt; a hozzá kapcsolható szervezetek intenzívebb tevékenységbe kezdenek hazánkban. Ez felettébb kockázatos vállalkozás, hiszen ürügyet szolgáltat a kormánynak a sorosozó kampány folytatására, új elemekkel való bővítésére – ezt látjuk most a nagyvárosokban, de a »küzdelem« az események dinamikája szerint előbb-utóbb az ország minden pontját eléri –, másrészt csak akkor van értelme, ha komoly erőket képesek mozgósítani, aktivitásra bírni a kormány ellenében. Utóbbira volt kísérlet a hétvégi civil megmozdulás Pécsett.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2017. december 19. 20:11
Szerető Szabolcs mint önkritikus kormánypropagandista.... Na ha'ggyá'má!
ThunderDan
2017. december 19. 18:57
Kisstílű gerinctelenség, Szerető Szabolcs a neved...
TAVIROZSA
2017. december 19. 13:52
A legális menedékkérőket vigyék regisztráltan működő panzióba vagy hotelbe, ahol irataik bemutatása és a bejelentőlap kitöltése után simán tudnak szobát kivenni ! Ezek az alternatív "üdültetések" csak a zavart keltik ! Persze "lehet", hogy ez volt a cél !!!
zakar zoltán béla
2017. december 19. 11:39
nyák
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!