Nem a gazdagoknak kedvez a Trump-féle adócsökkentés

2017. december 20. 16:00

A legtöbb adót fizetők felső 1 százaléka csak 18 százalékos adócsökkentést kapna, míg az alsó 80 százalék 37 százalékos csökkentéssel számolhatna.

2017. december 20. 16:00
Steven Malanga
City Journal

„A republikánusok adócsökkentési javaslatai nem népszerűek a szavazók körében. A Quinnipiac Egyetem egyik közvélemény-kutatása szerint például a szavazók 53 százaléka nem ért egyet a tervvel, és 61 százalék gondolja azt, hogy az a gazdagokat segíti. Ez meglehetősen furcsa eredmény, ha belegondolunk, hogy az a legtöbb adót fizetők felső 1 százaléka, akik a szövetségi személyi jövedelemadó 27 százalékát fizetik, csak 18 százalékos adócsökkentést kapnának a terv szenátusi változatában, míg az alsó 80 százalék, akik a szövetségi személyi jövedelemadó egyharmadát fizetik, 37 százalékos csökkentéssel számolhatnak. 

Ennek a tájékozatlanságnak az egyik magyarázata az, hogy a republikánus adócsökkentési tervet szinte a teljes média negatívan fogadta; s ez a média többé még csak nem is tetteti az elfogulatlanságot. Gondoljunk bele például abba, hogy a lapok miként jellemezték a terv legellentmondásosabb pontját: a helyi és tagállami adók (SALT) levonásának csökkentését vagy teljes eltörlését. Az olyan, magas adókat kivető államokban, mint New York és New Jersey, az újságírók gazdasági gyilkosságnak nevezték azt, állítottva, hogy a középosztálybelieket támadja a terv, ás azt sugallva, hogy a lakosok felének magasabb adókra kell számítania.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andre1bp
2017. december 20. 20:39
"80 százalék 37 százalékos csökkentéssel számolhatna" 4 évig, utána magasabb lesz az adójuk, mint most. Vagyis, ha Trumpot újraválasztják, utána 1 évvel, ráadásul egy csomó adó-visszatérítést megszüntetnek. Az apró betűs részt, ami miatt annyi felháborodtak a szerző elfejeltette megemlíteni.
kiss.istvan770
2017. december 20. 16:48
A demokratának titulált libbantak ugyanazt művelik, mint a hazai ballibbantak. Mániákusan belemagyaráznak a legjobb kormányzati intézkedésbe is valami negatívat. Nehéz eldönteni, hogy ez már betegség, vagy féktelen vágy a feltöltött államkassza után?
KannibálTatárÚr
2017. december 20. 16:47
Az USA állami adóssága az ősszel elérte a 20 billót, ami leírva 20 és utána 12 nulla. Ez fejenként kb. 60000 dollár adósság. Ez az adósság állandóan nő. Ha az állam bevételei csökkennek, miből akarják megfizetni az adósságot? Majd egy új, példátlan világgazdsági válsággal?
Bölcs Ész
2017. december 20. 16:07
A libsik szerint a matematika egy fasiszta áltudomány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!