Kegyelmi pillanat és a lázadás éve

2017. december 27. 12:13

Az eretnek Magyarország 2010 óta jár azon az úton, amit az új törésvonalak megrajzolnak.

2017. december 27. 12:13
G. Fodor Gábor
Origo

„A Birodalom a felbomlás állapotában van. Az eretnekeknek jó a lapjárása. Csúnya szóval: paradigmaváltás van a horizonton. Ezt lázadásnak éljük meg mindenhol. 

Új ütőerek tapinthatók ki a régi testen: radikális elitellenesség (hívják ezt az elitet Brüsszelnek és/vagy Sorosnak), a mainstream médiával szembeni lázadás (hívják a lázadók magukat akár Breitbartnak, akár 888-nak), a politikai korrektség elutasítása (ha valami igaz, akkor miért kell ezt elhallgatni valamilyen liberális véleményrendőrség kedvéért?), a saját életforma felértékelődése (Európában a kormányok új feladataként jelentkezik a keresztény értékek védelme), a nemzeti szuverenitás reneszánsza (jogunk van eldönteni kikkel akarunk együtt élni és kikkel nem).

Az eretnek Magyarország 2010 óta, megelőzve a történelmet, jár azon az úton, amit az új törésvonalak megrajzolnak. Ezek felől az új törésvonalak felől érthető meg, hogy miért voltunk állandó szereplői a Birodalom inkvizíciós eljárásainak: azért, mert unortodox módon az emberek mellé álltunk a gazdasági válság előidézőivel és haszonélvezőivel szemben (szektoriális adók, bankadó, devizehitelek kivezetése, rezsicsökkentés), a bevándorlást támogató brüsszeli elittel szemben (az illegális bevándorlás elutasítása, a kerítés megépítése, népszavazás, nemzeti konzultáció a bevándorlásról és a Soros-tervről), Sorossal szemben (a nemzeti szuverenitás védelme az Európai Egyesült Államok gondolatával szemben, a saját életforma védelme a globális nyitott társadalommal szemben, a »homogén« nemzeti közösség védelme a bevándorlás segítségével felhígított multikultival szemben).”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VakzKommondor
2017. december 27. 23:13
Remélem eljön végre a gerinctelen gnómok ideje!!!!!!!
péterx
2017. december 27. 19:57
Orbán nagyon egyszerűen és ésszerűen jár el : mindig megnézi , mi a magyar érdek , s nem érdekli , ha a maguk érdekeit védők meg akarják félemlíteni .
Pelso j.
2017. december 27. 14:17
radikális elitellenesség..... Ebben az élősködő, véletlenül épp meggazdagodó és az országot szemberöhögő fidesz elit is benne van, ugye?
Szívemből magyar
2017. december 27. 14:05
Miért kell újabban a mandinak szemlézni a pszichopata gnóm írásait?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!