Magyarország ragyog ezen a térképen

2017. december 02. 16:23

Szép lassan szaporodtak a helyek és a végére 840 helyszínen volt szentségimádás, ahol összesen minimum 30 ezren voltak. Interjú.

2017. december 02. 16:23
Fábry Kornél
777

„Szombaton több tízezer gyűlt össze szentségimádásra szerte a Kárpát-medencében: hogyan értékeled a kezdeményezés sikerét?

Húszezer emberrel számoltunk, hiszen az Eucharisztikus Kongresszus is 2020-ban lesz, de ennél sokkal többen vettek részt a szentségimádásban. Ez egy magyarországi kezdeményezés volt, de engem is meglepett, hogy 18 ország csatlakozott hozzá, Japántól egészen Finnországig. Bátorítást akartunk adni azoknak, akik például egy kis faluban gyűltek össze: ők azt érezhették, hogy lehet csak néhányan vannak, de szombat este abban az időpontban velük együtt több tízezer ember imádkozik. Öröm volt ránézni a térképre, szép lassan szaporodtak a helyek és a végére 840 helyszínen volt szentségimádás, ahol összesen minimum 30 ezren voltak. Magyarország ragyog ezen a térképen, örömmel tölti el a szívemet, hogy az emberek ennyire nyitottak voltak erre a kezdeményezésre.

A 777 oldalán lévő reakciókból – és az általunk megtapasztalt élményekből is – az látszik, hogy a fiatalok különösen igénylik a szentségimádást…

Nagyon sok fiatal szeret betérni egy templomba hétköznap, és nem feltétlenül misére. Mert szükségük van erre az élményre, erre a spirituális erőtérre. Ha bemész egy templomba, ott az Isten jelenléte megérint, egy személyes találkozást tudunk megélni, ami nagyon sokaknak hiányzik.  Vannak, akik rossz helyen keresik, például az ezotéria veszélyes világában. Istennel igenis lehet találkozni, és ezért is nagyon fontos, hogy a templomok nyitva legyenek, ne zárjuk be a kapukat. Tudom, hogy nem könnyű megoldani, anyagi áldozattal is jár, de megéri meghozni ezt az áldozatot. Ezért is kell a szentségimádás, mert akkor valaki mindig lesz a templomban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!