A Fidesz nem lábszagú

2017. november 02. 22:06

Az Európai Parlament és a bizottság képviselői politikai értelemben elveszítették a kapcsolatot saját nemzetállamukkal. Hülyeségeket terjesztenek elő és szavaznak meg. Interjú.

2017. november 02. 22:06
Szánthó Miklós
Szánthó Miklós
168 Óra

A Soros-kampány miatt Őcsényben egymásnak estek az emberek, amikor kiderült, hogy néhány menekültstátusú gyerek ott nyaralna pár napig.

Azt nem tudom, hogy milyen alapon kaptak Magyarországon menekültstátust, ha Röszkéig megtett útjuk során áthaladtak más biztonságos országon. Menedékjog ugyanis az első biztonságos országban jár. Segíteni őket ott kell, ahogyan azt a Hungary Helps program is célozza.

Ennek semmi köze ahhoz, hogy Őcsényben egymásnak estek az emberek.

A fizikai erőszak nyilván nem támogatható, de azért egy falusi adok-kapok nem kivételes. Ezt felnagyítani, és azt állítani, hogy az Őcsényben történtek egyenes következményei a jelenlegi magyarországi politikai klímának, nagyon félreviszi a józan helyzetértékelést.

A Soros-ellenes kampány nélkül ez nem történt volna így.

Van az a vicc, hogy mi az a három kérdés, ami egy kocsmai verekedés előtt elhangzik: Mi van? Mi van? Mi van? Na ezt csak a habitusra mondom. Nem tudni, milyen személyes konfliktusok lehettek a háttérben, bármi lehetett. A téma persze adott volt, de egy egyedi ügyben lecsapódó általános emberi agresszió és a politika jelenlegi felfokozott hangulata között nem lehet párhuzamot vonni.

A kampány hatékony: a migráns szót ma már a legeldugottabb faluban is használják.

Ha az a kérdés, lapuljon-e egy ország vezetése a fűben, és az érzékenységre, toleranciára hivatkozva ne tegyen semmit a tömeges migráció ellen, vagy álljon a sarkára, és lépjen fel ellene hazai és nemzetközi szinten, én az utóbbira szavazok.

Brüsszelből sok jogi kritika érte emiatt Magyarországot.

Az Európai Parlament és a bizottság képviselői politikai értelemben elveszítették a kapcsolatot saját nemzetállamukkal. Hülyeségeket terjesztenek elő és szavaznak meg: felső korlát nélküli kvótarendszert, menekültügyi ügynökségek hatáskörének bővítését, eljárások további egységesítését. A genfi egyezmény teljesen kiforgatott értelmezését vallják, ami szerint a menedékjog globális szociális jog: ha egy afgánnak épp Svédország tetszik, az jár neki.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
xoltan
2017. november 04. 01:25
Hat, a kerdezo eleg geci volt, de szerintem ez a helyes. Minden hulyesegre ra kell kerdezni. Korabbi kormanytagoknak nem vallalhato mar a fidesz. Valasz: picsogas a betyarbecsulet hianyarol A konzultacio bujtatott politikai kampany. Valasz: A torvenyek szellemenek kijatszasa nem gond, mert a betujenek megfelel. Jogi kritika. (azaz a torveny betujenek elvileg nem felelunk meg) Valasz: Ez politikai trukk. (nem itt kellett volna egy brillians hivatkozas a torveny betujere?) Kerdezik miert tamadjak a szabalyosan menekultstatuszt kapottakat. Valasz: Azt sugallja hogy nem kellet volna megkapniuk a statuszt. (a kerdesre persze nem felel) Valaki mondta, hogy az interjualany eleg visszafogott volt... Hat nekem inkabb eleg pofatlannak es gerinctelennek tunik. Nagyon bantotta oket hogy egyesek nem neztek a torveny betujet, de mikor nekik kene betartani akkor mar nem bantja oket ha nem nezi senki a torveny betujet... Mindenesetre a helyzet orvoslasara elfogadtak par milliocskat, es toljak a kormanypropagandat.
he-he
2017. november 03. 17:53
Nem lábszagú , dögszagú !
tango47
2017. november 03. 15:08
Végre egyszer normális gondolatok is megjelennek ebben a kevéssé értelmes lapban.
Okoskata
2017. november 03. 10:47
"A balliberális pártszcéna impotens, kreativitás és üzenetek híján van. Így a politikai küzdőtéren az eddig is páston lévő „civilek” kerültek reflektorfénybe, és kezdték el – egyes sajtóorgánumokkal együtt – átvenni a pártpolitikai ellenzék szerepét a napirend alakításában." Ezek már régóta farkasbôrbe bújt bárányok, a pénzért mindent uralja a cselekedeteiket. Még egy megélehetési réteg. Ajánlatos az egész cikket elolvasni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!