A kormánypolitika veszélyeiről

2017. november 23. 22:01

Hihetetlen szomorúsággal és csalódottsággal veszem tudomásul Orbán Viktor politikájának átalakulását, szakítását a demokratikus alapelvekkel.

2017. november 23. 22:01
Solymosi Frigyes
Magyar Nemzet

„Jelen írás szerzője a rendszerváltás reményteli éveiben – 1992 és 2012 között – aktív támogatója volt Orbán Viktornak és pártjának. Barátaimmal együtt számos, Fidesz mellett kiálló egyesülésnek (Professzorok Batthyány Köre, Nemzeti Kör, Szövetség a Nemzetért, Vének Tanácsa stb.) voltam tagja. Hihetetlen szomorúsággal és csalódottsággal veszem tudomásul Orbán Viktor politikájának átalakulását, szakítását a demokratikus alapelvekkel. Emiatt számos írásban javasoltam Orbán Viktor átmeneti visszavonulását, a vezetés átadását párttársainak.

Alig tagadható, hogy kormányfő és pártja viszonya a demokratikus alapelvekhez alapvetően megváltozott. Azon nem lehet csodálkozni, hogy egy párt és vezető politikusa mindent megtesz a hatalom megszerzésért és a kormányrúd megtartásáért. Ettől függetlenül feltehető a kérdés, hogy egy magát demokratikusnak tartó párt meddig mehet el ennek elérése érdekében. Egy biztos: nem szakíthat a demokratikus alapelvekkel. Sajnálatos módon a Fidesz és vezetője egyre nyíltabban távolodik el ezektől az értékektől. Mivel a Fidesz központilag irányított párt, valamilyen módon mindenben benne van vezetője keze.

Nincs kétségem, hogy a Soros György elleni intenzív kampányt Orbán Viktor egyetértésével indították el. Az ember nehezen érti meg, hogy egy amerikai milliárdos támadása hogyan foglalhat el kiemelt helyet egy választási kampányban. Eszerint a Fidesz vezetője meg van győződve arról, hogy egyetlen ellenségünknek kikiáltott idős személy lejáratása döntő momentum a 2018-as választás megnyerésében. Szakítva a hagyományokkal nem az ellenzéki pártok elleni csatával, nem a jelenlegi kormány teljesítményének bemutatásával akarnak sikert elérni, hanem karaktergyilkossággal, félelemkeltéssel, súlyos milliárdokat sem sajnálva minderre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2017. november 25. 07:04
Ez is megtért meg Vóna is.
puszika
2017. november 24. 17:55
Hihetetlen szomorúsággal veszem tudomásul,hogy Solymosi Frigyes TÁJÉKOZATLAN!! Ezért kénytelen vagyok leírni: Ha ennyire nem vagy birtokában az ismereteknek Frici kerüld a klaviatúrát vagy dobd szemétbe a tollat!!!!
Mutimi
2017. november 24. 15:28
Na ne tessék már bemagyarázni itt bácsi kérem, hogy ennyire nem tetszik érteni a világot! Nem hiteles.
Biivisz
2017. november 24. 10:43
"Az ember nehezen érti meg, hogy egy amerikai milliárdos támadása hogyan foglalhat el kiemelt helyet egy választási kampányban" Az ember nehezen érti meg, hogy egy amerikai milliárdosnak mi köze van az európai bevándorláspolitika átTERVezéséhez, milyen alapon hoz nyilvánosságra bármiféle PLAN-t ezzel kapcsolatban és mi a sz..rért találkozgat szakmányba az EU bürokrácia vezetőivel (melyeket aztán - érdekes módon - mindig egy olyan - a józan észnek gyökeresen ellentmondó - döntés követ, amely az ő PLAN-jének megvalósítását szolgálja)? Ha elmagyarázod nekem ez utóbbit, én is elmagyarázom neked az előbbit!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!