Higgadtan a választójogról

2017. november 08. 20:38

Gyurcsány Ferenc visszatért. Visszatért ahhoz a szokásához, hogy a Magyarország határain kívül élő magyarok ellen uszítsa a Magyarország határain belül élőket.

2017. november 08. 20:38
Ambrus Attila
Maszol

„Gyurcsány Ferenc visszatért. Visszatért ahhoz a szokásához, hogy a Magyarország határain kívül élő magyarok ellen uszítsa a Magyarország határain belül élőket. Korábban 23 millió román munkavállalóval riogatott. Most meg azzal vádolja a külhoni magyarokat, hogy miattuk nyerhet újabb lehetőséget a kormányzásra a Fidesz, noha ő úgy tartja helyesnek, hogy azok, akik nem élnek Magyarországon, ne is szavazhassanak.

Gyurcsány populista és/ám körmönfont. Indulatokat kelt, de nem ő mondja ki azt, amit sok ezer ember igaznak hisz: Ne szavazzon az, aki nem fizet adót. Korábban megírtam már, hogy mekkora bevétele van a magyar államnak amiatt, hogy határain túl körös-körül magyarok élnek, akik nem kívánnak lemondani az anyaországi kötődéseikről. Más érvet sem hozok fel, amely e kijelentés hamisságát bizonyítaná. Akik ugyanis  sokat szajkózták ezt az első hallásra jogos felvetést, azokat aligha lehet meggyőzni arról, hogy tévednek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
terra
2017. november 09. 17:49
Fletó úgy van vele, hogy nincs vesztenivalója, úgysem szavaz rá a határon túlról senki, legfeljebb Markó Béla. :) Remélhetőleg sikerül viszont aktivizálni határon túli nemzettársainkat és 3 mandátum is kijön ebből a Fidesznek. Köszi Fletó, nagy vagy, mint a hegy.
Dénia
2017. november 09. 05:40
Még régebben láttam egy riportfilmet egy erdélyi családról. A két fiatal szülő Magyarországon dolgozott, a kisgyerek meg otthon élt a nagymamával. Egy mondatot szeretnék csak kiragadni és idézni belőle. Megkérdezte a riporter az anyát, hogy miért Magyarországon vállaltak munkát, nem sokkal magasabb fizetésért, mint amennyiért Román nagyvárosokban is elhelyezkedhettek volna. Ő meg úgy válaszolt, hogy inkább magyar vállalkozó gazdagodjon rajtam, mint román... A szívem belefacsarodott.
zakar zoltán béla
2017. november 08. 21:42
!
Ellensúly
2017. november 08. 20:49
Remek írás ez is. A mai Magyar Nemzetben volt egy nagyon fasza cikk, amely tételesen megcáfolja határon túli magyarok szavazati jogával kapcsolatos összes szoclib sztereotípiát: https://mno.hu/velemeny/versengj-ne-haboruzz-2426342
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!