Macedónia árulói

2017. október 14. 08:30

A jobbközép VMRO–DPMNE hiába nyeri sorra a választásokat, láthatóan nem bír az „ötödik hadoszloppal”.

2017. október 14. 08:30
Őry Mariann
Őry Mariann
Magyar Hírlap

„Ebben a jobb sorsra érdemes kis balkáni országban évek óta minden áll, a görögökkel való névvita miatt se az uniós, se a NATO-integráció nem halad, ami tartós frusztrációhoz vezet az országban, ördögi körbe taszítva ezzel Macedóniát. De távolról sem ez az egyetlen gondjuk, az elmúlt néhány évben ugyanis folyamatos a politikai csatározás, a jobbközép VMRO–DPMNE hiába nyeri sorra a választásokat, láthatóan nem bír az »ötödik hadoszloppal«.

A macedón civil szféra szinte egészét uraló Soros-hálózat szimbiózisban működik az eddig ellenzékbe szorult szociáldemokrata SDSM-mel, s közös frontjukhoz csatlakozott az Obama-érából megmaradt Jess Baily amerikai nagykövet, valamint több uniós ország képviselete is. Sőt maga az unió is lényegében.

Jó érzésű ember egy néhány milliós ország színes forradalmára se legyinthet közönyösen, de Macedónia problémája túlmutat a határain. A fent említett szivárványkoalíció ugyanis felhasználja az albán kisebbséget is. A nemzetiségi ellentétekre építő politizálás nem csak életveszélyes, hanem jelen esetben Macedónia szuverenitása elleni direkt támadás, mondhatni hazaárulás.

Nem meglepő, hiszen egy Soros által lélegeztetőgépen tartott, albánokkal kollaboráló szociáldemokrata vezetés és az amerikai nagykövet mégis miért tekintene hazájaként Macedóniára vagy érezne bármiféle felelősséget. A szociáldemokraták úgy kerültek kormányra, hogy a kormányalakításhoz nélkülözhetetlen albán nemzetiségi pártok olyat kértek a választásokat nyert jobboldaltól, amire Nikola Gruevszki volt kormányfő nem mondhatott igent. A szociáldemokraták azonban igen, és a Soros jó barátja, Edi Rama albán kormányfő óvó tekintete alatt Tiranában megszületett albán platform Szkopjéban hatalomra jutott.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2017. október 14. 15:59
Szerkesztőségi turnézik az igazi konszarvatív.
quiet
2017. október 14. 09:26
Jó elemzés. Sajnos nem sok jóval kecsegtet az ottani helyzet.
krakken96
2017. október 14. 09:21
egy román,szlovák,ukrán nacionalista sem mondhatta volna szebben:)) a "MAGYAR MIGRÁNSOK""vagy "hazatakarodnak" vagy beolvadnak....
red label
2017. október 14. 08:42
Érdekes alakulatok Nagy Sándor leszármazottai, kozép.európai szemmel, nehezen érthető ez a vehemencia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!