Keresztény Európa

2017. október 09. 08:40

Kelet-Közép-Európában még van remény az európai keresztény kultúra megmaradására, de ehhez meg kell akadályozni azon gócok kialakulását, amelyek Nyugat-Európában a jelenlegi helyzet kialakulásához vezettek – mégpedig bármi áron.

2017. október 09. 08:40
Lóránt Károly
Magyar Hírlap

„Az iszlám jogrendszert, amelynek bevezetéséért a mára már területileg elhatárolt módon (enklávékban) tömörült muszlimok fellépnek, a Koránból s a Szunnából vezették le. Büntetésrendszere számos cselekményt lefejezéssel, végtagcsonkítással, megvesszőzéssel »honorál«. Ha ez talán még nem is gyakorlat a nagy muszlim populációval rendelkező országokban, a saría családjog már igen. Például Nagy-Britanniá­ban és Németországban, ha a felek kölcsönösen megegyeznek abban, hogy alávetik magukat a közösségeken belül működő a saría bíróságoknak. A külföldön kötött (muszlim) házasságok esetében már a hivatalos német jog is elismeri a saría alkalmazhatóságát. A német bíróság megengedte az iszlám erkölcsrendészet működését, amely az utca járókelőit figyelmezteti a helyes viselkedésre, öltözködésre, például, hogy ne igyanak bort, ne hallgassanak zenét, és hogy milyen öltözékben járjanak. Nyugat-Európa tehát az iszlám enklávék számbeli és területi növekedésével fokozatosan megadja magát az iszlámnak. Néhány országban azonban ez a probléma – még – nem létezik, és tegyük fel magunknak a kérdést: akarjuk-e, hogy ne is létezzen?

Nincs olyan élőlény, amely ne küzdene fennmaradásáért, nincs olyan emberi közösség, legalábbis mind ez idáig nem volt, amely ne akarná saját magát, kultúráját szokásait és legfőképp népességét fenntartani. Ez nem rasszizmus, nem nacionalizmus, hanem minden közösség legalapvetőbb joga, amiből következik, hogy természetes joga van ahhoz is, hogy magát, területét, kultúráját, népességét megvédje, olyan eszközökkel, amelyek rendelkezésére állnak.

Nyugat-Európában az elmúlt fél évszázadban a szemünk előtt játszódott le, ahogyan a valamikori vendégmunkásokból nemzetiségi és vallási kisebbségek lettek, amelyek ráadásul nem is akarnak integrálódni a befogadó országba, hanem a saját értékrendjüket akarják vendéglátóikra kényszeríteni. Az eddigiekből következik, hogy Kelet-Közép-Európában még van remény az európai keresztény kultúra megmaradására, de ehhez meg kell akadályozni azon gócok kialakulását, amelyek Nyugat-Európában a jelenlegi helyzet kialakulásához vezettek – mégpedig bármi áron.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2017. október 09. 12:10
A kereszténység - a Szentháromság-lét megfogalmazott tapasztalata alapján - képes összeegyeztetni az egyéni és a közösségi létet , mert azok kölcsönösen feltételezik egymást . Az iszlám és a liberalizmus - a szentháromság elismerése híján - erre képtelen , s ezért az előbbi a kollektivizmus , az utóbbi az individualizmus egy-oldalúságát propagálja . Meg is vannak a siralmas , és már látható következmények...
Andre1bp
2017. október 09. 12:05
Inkább a modern szekuláris, liberális európát kell megvédeni a vallási fundamentalizmustól. A szélsőséges muszlimok ugyan olyan veszélyesek, mint a szélsőséges keresztények. Amikor Omar Mateen lövöltözött az orlandoi melegbárban, több keresztény vezető ünnepelte az ürgét. Nem akarunk itt Afganisztánt, de Ugandát sem. Mindkét országot a vallási dogmák uralják. Előbbit a muszlim, utóbbit a keresztény.
puszika
2017. október 09. 11:35
Kedves LórántI ORBÁN ÉS KORMÁNYA ÉPPEN EZT CSINÁLJA!!!! Nem vette észre? Vagy nem akarja?
Antigoné
2017. október 09. 10:27
A mazochista Nyugat-Európa végül saját sírját ássa, és még csak észre sem veszi. Elvakítja a lila PC-köd.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!