Kontextus

2017. október 16. 12:07

Ötszáz év: a reformációtól idáig.

2017. október 16. 12:07
Jakab-Köves Gyopárka
reposzt

„Ötszáz év: a reformációtól idáig. De hát tulajdonképpen egyidős az emberiséggel, hiszen Istenhez tartozásunk, amely Krisztusban nyert új értelmet egyszerűen újra letisztulttá vált, evangéliumi hangsúlyokat kapott, majd elindult saját útján.

De nem lehet lezárni azt az 500-at, és oda kellene még illeszteni jó néhány …-pontocskát, mert Istenbe vetett hitünk és hivatásunk igenis azt mondatja, hogy reménységgel kell lennünk a továbbiakra az idők végéig, a legnagyobb reménységig. Meg lehet fogalmazni örökséget és reménységet, életformát adó tartalmakat évfordulós alkalmak és rendezvények keretében?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2017. október 16. 16:09
L'art pour L'art különállás az "idők végezetéig.".
mokány
2017. október 16. 16:01
Luther és a pápa egyaránt eítélte Copernicus heliocentrikus világképét. CArolus REx meg egyenesen Isten közvetlen utasítására pusztított.
Patterson
2017. október 16. 15:37
Na inkább azt kellene lassan megfogalmazni, hogy a magyar reformáció megáll a saját lábán is és vajmi kevés köze van Lutherhez, Kálvinhoz meg a többi ószövetségi keretekhez visszanyúló törekvéshez! #cinkosakinéma
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!