Ukrajna: állam és polgár egymás ellen

2017. szeptember 22. 12:19

Én azt érzem, az ukrán állam szinte ellenségként tekint a saját polgáraira, ott nehezíti az emberek életét, ahol csak tudja.

2017. szeptember 22. 12:19
Nemes István
Kárpáthír

„Nem tudom, ki hogy van vele, de én azt érzem, az ukrán állam szinte ellenségként tekint a saját polgáraira, ott nehezíti az emberek életét, ahol csak tudja. De maguk az ukránok is úgy vannak vele, hogy ott verik át saját államukat, ahol éppen tudják. Adót csalnak el, forgalmat titkolnak el, borítékban fizetnek bért. Kölcsönös ez a kiszorítósdi. Figyelemelterelésnek pedig találtak maguknak egy bűnbakot: a nemzeti kisebbség tagjait. Kisebbség vagyunk, ennél fogva a többség könnyen tud velünk izmozni.

Ettől talán azt hiszik, erősebbek lesznek. Ám nem, pont fordítva, éppen hogy a gyengeségüket és szánalmasságukat bizonyítják. Egy erős, bátor országban széles jogokat kapnának a kisebbségek, s csak egy gyenge, félős államban történhet meg olyasmi, ami a mai Ukrajnát jellemzi…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2017. szeptember 24. 02:41
É az egész EU kapcsán is ugyanezt érzem.
Csigorin
2017. szeptember 22. 16:11
Ukrajna kivalo peldaja annak mi tortenik ha a tobbseg szenved kisebbsegi komplexusban.
Mich
2017. szeptember 22. 14:28
Az ukrán nácik tekintik a társadalom felét "ellenségnek" - és ezeket "eliminálni" is akarják...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!